In Magical Movement

Na even met mijn moeder gesproken te hebben, besloot ik om op You Tube de vreselijke onthullende uitzending van BOOS te bekijken, waarin er meer duidelijk zou gaan worden over het seksueel grensoverschrijdende gedrag dat bij The Voice heeft plaatsgevonden over een tijdsspanne van 10 jaar. Zij had deze namelijk al bekeken en het maakte me nieuwsgierig, alhoewel ik nooit zo heel goed tegen dit soort verhalen kan.

Shockerend was deze uitzending en natuurlijk gaan er nu allemaal onderzoeken lopen, maar de verklaringen die binnen zijn gekomen liegen er niet om. Walgelijk en vreselijk triest. Dit is een understatement.

Dit is nu de reden waarom ik over seksualiteit spreek en deel. Omdat er een ongezonde relatie is met onze eigen seksualiteit. Bij vrouwen en mannen. De vrouwen in dit verhaal, die zichzelf de schuld geven en schaamte voelen, waardoor ze niet naar buiten komen met het verhaal. En mannen die hun seksuele driften niet kunnen controleren en daarmee over de grenzen van anderen gaan. Waardoor er dit soort vreselijke dingen gebeuren. Hé, en maak je niet de illusie dat dit alleen bij The Voice gebeurd. Dit gebeurt misschien ook wel op jouw werkvloer of in je studie. It is all over the place.

Maar wat mij het meeste stoorde, eigenlijk boos maakt,  in deze uitzending, waren de woorden van John de Mol, die mocht reageren op de uitzending en de vragen ging beantwoorden van Tim Hofman.

Tijdens het interview stelde Tim de vraag: ‘Wat zou John tegen de mannen zeggen, die dit seksueel grensoverschrijdende gedrag laten zien?’ Maar hier werd meer omheen gedraaid. Het werd een beetje weggemoffeld. Hij keurt het wel af, maar concreet werd er geen oplossing genoemd.

Maar waar John de Mol herhaaldelijk de nadruk op legde was, dat vrouwen die dit overkomt moeten komen met hun verhaal, hun verhaal delen. Ze moeten dit niet voor zichzelf houden.

Nou ja, sorry hoor meneer de Mol, maar volgens mij is dit de omgekeerde wereld! Het is jouw taak om dit soort gedrag volledig af te keuren en daar de oplossing voor te geven. Hoe je daarmee omgaat en niet de verantwoordelijkheid bij deze vrouwen neer te leggen.

Dit soort uitspraken maken me werkelijk boos. In dit geval horen deze mannen horen dit gedrag niet te vertonen. Dit is grensoverschrijdend seksueel gedrag en zij horen dit niet te doen. Daar begint het mee. Niet tolereren, afstraffen, afkeuren en zorgen dat ze hulp krijgen om beter om te gaan met hun driften. Dit is walgelijk. Hier begint het. Niet bij de vrouwen, die hun mond open moeten doen.

Daarbij kom je weer uit bij een ongezonde manier van je seksualiteit uiten. Als machtsmiddel, als uitlaatklep voor je lusten, etc. Het is goed dat dit bovenkomt en vreselijk voor hen die dit meemaken en besef je dat heel veel vrouwen en misschien ook wel mannen door geraakt worden. Omdat zij een soortgelijke ervaring hebben gehad.

Een gezonde seksualiteitsbeleving is essentieel. Nee, dat leer je niet in de westerse maatschappij, maar gelukkig hebben we heel veel mooie, liefdevolle en wijze kennis vanuit o.a de Tao hoe je dit kunt doen.

En deze weg kun je altijd bewandelen.

Recent Posts

Leave a Comment