In Magical Movement

‘Ja, maar dit is geen gewoon concert. Dit is toch wel anders. Hier kun je geen concertprijs voor vragen.

Ik weet zeker als je samen liedjes speelt en je eigen nummers, dat je ook wel een zaal vol krijgt.’

Maar dat is niet wat ik wil, gaat er door mijn hoofd.

Mijn ouders zitten tegenover me genietend van een kop koffie die ik ze net heb aangeboden, de dag na mijn allereerste concert in een prachtige kapel.

Ik kijk ze aan. Ik hoor de opmerkingen, ik begrijp wat ze zeggen en ja, ze bedoelen het goed. Maar ik voel nog meer. Ik voel dat ik nog meer mijn eigenheid mag laten horen en zien. Ik voel dat ik nog meer in mijn kracht mag gaan staan.

Ik hoor het mezelf zeggen………..

Maar dit wat ik doe is juist uniek. Ik wil geen kopie zijn van wat anderen doen. Er zijn al zoveel die hetzelfde doen. Dit is wat ik te delen heb. Ik ken niemand die dit op deze manier doet. Ik wil niet zijn als al die anderen.

Zo, dat is eruit. Ik wil geen kopie zijn van anderen. Ik wil graag mijn eigen ding doen. Het talent dat ik gekregen heb, inzetten voor een groter doel. Voelbaar in iedere vezel van mijn lijf en daarbuiten.

Mezelf heb laten horen naar mijn ouders toe. Laten voelen, dat dit zooo is wat ik mag doen. Ik kan niet meer anders. Dit is wie ik ben.

Hoe vaak worden we door onze omgeving tegen gehouden om datgene te doen wat we te doen hebben. Omdat ze er niet in geloven, omdat ze het raar of stom vinden, omdat ze denken dat je het niet kunt of omdat het geen brood op de plank oplevert.

Voorheen zou ik er naar luisteren, naar wat anderen ervan zeggen en zeker wat mijn ouders zeggen. Maar ondanks dat ik ook tijdens het concert eraan dacht wat mijn ouders ervan zouden vinden, voelde ik een kracht in mij, die me liet doen wat ik te doen heb. En dit klopte. Dit klopte zo erg.

Ik voel nog krachtiger waar ik sta en ook welke richting ik uit mag. En misschien raak in ondertussen soms even de weg kwijt, maar ik weet dat ik erop kan vertrouwen dat het goed is.

Laat je niet weerhouden van hetgeen je zo graag wilt doen, waarvan je voelt dat het klopt. Laat de opmerkingen van je omgeving het juist bekrachtigen, dat dit zo is wat je juist te doen hebt.

Wees trouw aan jeZELF! <3

 

 

Recent Posts

Leave a Comment