In Magical Movement

Het is ontzettend lastig om in het kort de wijsheid van de Tao uiteen te zetten, omdat het alles omvat wat leven is.

Het Chinese karakter, Tao staat voor de weg, reis, de oorsprong, intelligentie, hoger geestelijk principe, reiziger, doel en zijn.

De mysticus Laozi schreef een paar duizend jaar geleden de Tao Te Ching. Hij wordt als de stamvader van de Tao gezien. Dit boek wordt als het boek van de weg en de deugd bestempeld. In het boek wordt de kunst van harmonie beschreven en Laozi zag het als een harmonieus samenleven met de natuur.

Tao staat voor een levensfilosofie die er naar streeft het menselijk leven en dus ook seksualiteit(levensenergie) in harmonie met de kosmos, de natuur en de persoonlijke omgeving te brengen. Heel veel holistische behandelmethoden, zoals acupuntuur, acupressuur, meridiaan-, orgaan- en energiemassage, hebben ook hun oorsprong in de Tao.

De Tao spoort ons aan onze innerlijke kracht te ontwikkelen en via de bevrijding van onze seksualiteit(levensenergie) onze uniekheid tot ontplooiing te brengen.

De oorsprong gaat terug in de tijd van de Gele Keizer en de mysticus Laozi(ca. 2600 v. Chr.), waarover ik het eerder had. Zij beiden worden als stamvaders van de Tao gezien.

Ik wil benadrukken dat de Tao geen religie of godsdienst is, maar echt een weg naar spirituele onafhankelijkheid. Je kunt het eigenlijk ook de wetenschap van het leven noemen, want het beïnvloedt alle levensgebieden.

De oefeningen binnen de Tao zijn gericht op zelfontplooiing en op het verlangen om de  ‘open leegte’ binnen te gaan en daar met de onuitputtelijke energie van het universum te versmelten.  Die ‘open leegte’ is Tao.

De weg naar Tao wordt Wu wei genoemd. Dit betekent eigenlijk niet handelen, maar dingen op een natuurlijke manier laten ontstaan. Aan de stroom van Tao overgeven.

In Tao is het erg belangrijk dat de levensenergie(seksuele energie) gecultiveerd kan worden, zodat je je hele systeem gezond en vitaal houdt. Taoïsten beschouwen het hele leven als een uitdrukking van Qi(energie). Seksualiteit geldt in het oude China als doeltreffend geneesmiddel.

De lichaams-, ademhalings-, meditatie- en ontspanningsoefeningen hebben effect op het inwendige van het lichaam. Het heeft effect op de organen, klieren en emoties. Het doel is om een kracht te laten vrijkomen, die het proces van zelfgenezing op gang brengt.

Het is belangrijk om de balans tussen yin en yang te optimaliseren. De wisselwerking tussen yin en yang vormt het oerritme van het leven, de stroom van de Tao. De natuur doet dit op haar eigen manier en alles ontvouwt zich op het bedoelde moment en zoals het bedoeld is.

Het menselijk lichaam wordt gezien als een microkosmos in het universum. Yin geldt als het vrouwelijk principe en Yang als het mannelijke. Het is continu in beweging. Wanneer de energie stagneert, ontstaat er disharmonie.

Met name op het gebied van levensenergie(seksuele energie) heerst veel disharmonie bij mensen. Dit is ontstaan vanuit conditioneringen, overtuigingen en patronen, die ontstaan zijn vanuit maatschappelijke- en culturele normen en waarden. En het sijpelt van generatie op generatie door.

Vrouwen voelen zich niet in harmonie, omdat ze te veel in actie zijn, van alles moeten,  niet genieten van seks, hun eigen lichaamsgenot niet kennen, pleasen, moeten presteren op alle vlakken, alles goed moeten doen en weinig ontspanning nemen.

En mannen voelen zich niet in harmonie, omdat ze niet volledig in hun mannelijke kracht staan, want vrouwen willen ook gevoelige mannen, mannen die de huishouding delen, maar ook mannen die er écht zijn en niet te vaak zeuren dat ze seks willen.

De harmonie tussen yin en yang in zowel de vrouw als de man, mag weer in harmonie komen.

Vaak voelen ze een te grote verantwoordelijkheid voor de ander(en) en op seksualiteit gebied  stagneren ze. Doordat meestal de man heel sterk de neiging voelt om seks te willen, maar de vrouw dit niet toelaat, vanwege de beperking die ik eerder beschreef.

Voor beiden geldt dat wanneer je meer verdieping wilt in je relatie, meer openheid wilt op het gebied van seksualiteit, je verantwoordelijkheid dient te nemen voor je eigen stuk, maar wel in gesprek en verbinding blijft met de ander.

We hebben allemaal onze thema’s en niet alleen op seksueel vlak, maar op verschillende vlakken. We mogen deze aangaan en helen.

Elkaar vragen stelt en luistert.

Waar heb je behoefte aan?

Wat vind je fijn?

Wat zijn je grootste angsten?

Wat zou je werkelijk willen?

Wat is je diepste verlangen?

*****************************************************************************************

WIL JE VANAF 20 AUGUSTUS A. S  2 MAANDEN MEEREIZEN EN DE KRACHTIGE WERKING VAN HET YONI EI ERVAREN, GA DAN HIER NAARTOE.

INSCHRIJVEN VOOR DE GRATIS MINIREIS ‘VERSTERK JE LEVENSENERGIE EN VROUWELIJKE KRACHT’ KAN HIER.

 

Recent Posts

Leave a Comment