In Droomboom

ZO BINNEN ZO BUITEN (1)

Ik heb de afgelopen jaren al heel veel mensen mogen begeleiden tijdens mijn Mindfulnesscursussen en ik word er zo blij van wanneer ik iedere keer weer zie wat voor een magische dingen er gebeuren. De mooiste transformaties ontstaan tijdens de cursus en dit gun ik echt iedereen. Het is toch wel een hele diepe passie om andere mensen te helpen het leven te kunnen leven zoals ze het zelf graag willen.

Er zijn verschillende redenen om je aan te melden.

De één heeft last van een Burn-out, maar ook mensen die heel gevoelig zijn en last hebben van prikkels hebben veel baat bij de cursus. Veel deelnemers vinden het lastig om evenwicht te vinden tussen werk en privé, hebben een vol hoofd en ervaren hierin dat het ook anders kan. Dat ze andere beslissingen kunnen nemen, zodat het weer goed voelt.

Ik merk dat heel veel mensen zoekende zijn, zoekende naar een manier om weer te kunnen leven met een rustig gevoel en een gevoel van vrijheid en vertrouwen.

Zo kwam er in de laatste Mindfulness ook een vrouw binnen, die met haar man een eigen zaak heeft en een heel druk leven heeft en veel in haar hoofd zit.

En ik vind het zo bijzonder om te zien wat het haar gebracht heeft. Hier word ik zo blij van.

Ellen

Ik heb me aangemeld voor de cursus, omdat ik voelde dat ik wat veranderingen wilde aanbrengen in de manier waarop ik door de dagen rende! Ik ben een drukke moeder van een gezien met 3 kids, alle 3 met meermaals per week sport, paardrijles, muziekles, noem maar op. Never a dull moment! Daarnaast hebben we ons eigen bedrijf, waar ik 3 dagen in de week werk, en soms nog thuis wat werkzaamheden voor verricht.

Ik had het gevoel altijd maar druk te zijn, te stressen en te rennen. En dus werd het tijd om ook weer eens te leren stilstaan!! Meer rust in mijn hoofd te krijgen, meer af en toe een ontspanningsmomentje te pakken. Ik wilde meer voelen en minder denken, niet altijd aan het “ratelen” zijn in mijn hoofd.

Ook omdat ik hoogsensitief ben, beleef ik de dingen door de dag heen (dus ook de drukte en de chaos, spanningen, conflicten en stemmingen van mensen om mij heen) extra intens. Ik kon me dan aan het einde van de dag echt compleet leeg voelen, moe, uitgeput, geen energie meer.…En ook daar moest ik wat mee. De omschrijving van de mindfullnes-cursus sloot perfect aan bij de dingen waar ik aan wilde werken. En omdat ik lange tijd alles voornamelijk in het teken van het gezin had gedaan, mocht er nu ook weer meer ruimte komen voor mezelf. Daarom schreef ik me in voor deze (en een paar andere) cursussen.

Wat heeft het me gebracht?

Ik ben me bewuster van bepaalde dingen die ik af wil leren. Ik kijk bewuster om me heen. Schrijf regelmatig op waar ik dankbaar voor ben. Neem adempauzes. Gebruik de ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Benader dingen anders. Zeg af en toe nee en neem mezelf wat in bescherming. Neem wat meer tijd voor mezelf, voor even niets doen, een boek lezen, ook op de momenten dat ik anders dacht dat dat niet kon omdat ik “nog zoveel moest doen”. Ik probeer soms bewust een ontspannings- of ademhalingsoefening doen voor het slapen…..al doe ik dat nog niet elke dag.

Ik probeer mezelf vaker te gronden, te aarden; even energie uit de kern van de aarde te halen, of uit het zonlicht, of op andere manieren die ook jij graag zult willen leren!! Het geeft je niet alleen die time-out, maar ook echt een boost aan energie!

Ook op mijn werk neem ik soms even die adempauzes (al is het soms op de w.c. of even staand voor het aanrecht in de keuken). Ik kan me (nog niet altijd, maar wel vaker) beter concentreren op de dingen die ik aan het afhandelen ben. Ik doe mijn werk met minder stressgevoel. Ik probeer mezelf een halt toe te roepen als ik “nog dit moet en dat moet en dat ook nog”….; één ding tegelijk! Ik laat het ook meer los en werk ook wat minder thuis op het moment. Ik rijd “mindfull” van en naar mijn  werk, haha! Zie de paarden in de wei weer staan, dat soort dingen.

De begeleiding van Nathalie vond ik meer dan bijzonder; warm, open, oprecht en gezellig. “What you see is what you get” bij Nathalie. Ze verplaatst zich goed in de belevingen van anderen, zorgt voor een prettige en ontspannen sfeer, de mensen komen los en kunnen zichzelf zijn! Er is tijd voor een lach en een traan, voor een grap en een emotie.

Ik heb me goed op mijn gemak gevoeld, iedereen kwam aan bod. Nathalie is een sprankelende en warme persoonlijkheid, die haar eigen laagjes aardig goed heeft weten af te pellen….en wat er overblijft is een “diamant” vol warmte en met veel kennis over hoe je je prettiger kunt voelen met jezelf, en dat kan ze goed overbrengen en uitstralen!!

Dit bovenstaande gun ik jou ook en om je een voorproefje te geven organiseer ik een Minicursus Mindfulness. Vanaf 1 juli ontvang je 7 dagen lang een mail met info en opdrachten. Je kunt overal waar je bent deelnemen.

Dus wil jij het bovenstaande ook ervaren geef je dan op. Klik hier voor de Minicursus Mindfulness

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment