In Geen categorie
yoga, volwassenen, Denekamp, Overijssel, meer rust, meer balans, ontspanning, mindfulness

Yoga volwassenen

Waarom zou je aan yoga  doen?

Twijfel je om toch eens de effecten van yoga te gaan ondervinden…..Aarzel dan niet....

Hier zijn namelijk 10 redenen waarom je yoga goed voor je is.

1. Stressvermindering

Yoga beperkt de fysieke invloed van stress op het lichaam. Dankzij de ontspannende werking  zal er zich een daling van het stresshormoon cortisol plaatsvinden in het lichaam. Bijkomende voordelen voor het lichaam zijn een verlaging van de bloeddruk en het hartritme, een verbeterde spijsvertering en een verhoogde immuniteit. Verder verzacht yoga symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.

2. Pijnverlichting

Nog een voordeel van het beoefenen  is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het uitoefenen van de asana’s (houdingen) en meditatie, of een combinatie van beide, de pijn verlicht van zowel kankerpatiënten, MS-patiënten, personen met immuniteitsziektes en een hoge bloeddruk, als van mensen met rug-en nekklachten en andere kwalen. Volgens sommige yogi helpt yoga zelfs bij het verwerken van emotionele pijn.

3. Verbeterde ademhaling

Yoga leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en het lichaam wordt erdoor aangespoord om te ontspannen. Zodoende verhoogt de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.

4. Lenigheid

Naast het verlichten van pijn, verbetert  ook de lenigheid en beweeglijkheid van het lichaam. Tijdens hun eerste les  kunnen velen hun tenen nog niet aanraken met gestrekte armen. Beetje bij beetje begint men echter de juiste spieren te gebruiken. Na een tijdje zullen de ligamenten, pezen en spieren verlengen, waardoor het lichaam meer verschillende poses kan aannemen. Daarbovenop resulteert het beoefenen  tot een betere lichaamshouding, wat op zijn beurt leidt tot het verzachten van nek-en spierklachten.

5. Versterkte kracht

Bij de asana’s (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, waardoor lichamelijke kracht toeneemt van top tot teen. Daarnaast versoepelt yoga de stramme spieren in het lichaam.

6. Gewichtsverlies

Yoga (zelfs de minder intense variaties) helpt het lichaamsgewicht op peil te houden. Dankzij calorieverbranding en stressvermindering, spoort het ook aan tot gezonder eten en leidt het tot een gevoel van lichamelijk welzijn en zelfvertrouwen.

7. Verbeterde bloedcirculatie

Het verbetert de werking van de bloedsomloop. Als gevolg van de verschillende asana’s kan zuurstofrijk bloed de cellen van het lichaam beter bereiken.

8. Cardiovasculaire training

Zelfs lichte  oefeningen hebben cardiovasculaire voordelen. Ze verlagen het hartritme, verhogen het uithoudingsvermogen en verbeteren de zuurstofopname.

9. Focus op het heden

Yoga helpt ons te concentreren op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. Daarbovenop leidt yoga tot betere concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

10. Innerlijke rust

Dankzij de meditatieve aspecten  plaatst de mens zich een op meer bevredigende spirituele manier in het leven. Velen die yoga beoefenen omwille van andere redenen hebben gezegd dat dit de hoofdreden is waarom het een essentieel deel van hun leven is geworden.

Bron:http://www.yogaloft.be/10-redenen-om-yoga-te-doen

Wil je jezelf opgeven, klik dan hier!

Recent Posts

Leave a Comment