In Magical Movement

Je hebt vast weleens een fysieke klacht gehad. Pijnlijke schouder of rug of misschien wel darmkrampen en hoofdpijn. Voordat een klacht zich in ons fysieke lichaam manifesteert is het eigenlijk al door verschillende energetische lagen doorgedrongen. Ons fysieke lichaam geeft als het ware het laatste signaal af en dit is het signaal waar je dan ook ècht naar dient te luisteren, gehoor aan te geven en actie te ondernemen. Niet meer aanmodderen, maar actie.

Ons lichaam kan ook door emotionele blokkades een soort van pantser opbouwen. Dit kunnen grote delen zijn in je lijf, maar soms ook kleine delen in je lichaam. Wanneer we kijken naar het holistisch beeld van het menselijk lichaam, staat elk lichaamsdeel en orgaan in verbinding met emoties en gevoelens.

Veel mensen hebben last van blokkades in hun maag- en buikgebied, maar ook het gebied van de thymusklier/hartchakra kan erg gevoelig zijn. Het is nodig om deze plekken te voorzien van een goede doorstroming van levensenergie. Wanneer deze punten geblokkeerd blijven, kan deze energie niet stromen. En deze energie houdt ons vitaal en energiek.

Maar ook bouwen we een pantser op in onze geslachtsdelen. Energetisch verbinden we onszelf vanuit onze onderbuik- en bekkengebied met emoties van anderen en deze worden in ons buikgebied verwerkt, of niet.

Maar ook door een niet prettige seksuele ervaring. Pijn bij het vrijen, verkramping, grensoverschrijdende ervaringen, moeilijke zwangerschappen of bevallingen, blokkeren het in dit gebied. Het weefsel in het binnenste van de vagina en baarmoeder slaat deze energie op en zorgt voor een soort pantser. Verhardingen, stagnatie van opgehoopte energie, dat ervoor zorgt dat we niet bij onze bron kunnen.

Dit geldt ook voor mannen. Ook zij kunnen allerlei trauma, boosheid en woede opslaan in hun geslachtsdelen.

Ik ervoer een aantal dagen geleden fysiek een opgeblazen buik, wat voor mij een signaal is om er direct mee aan de slag te gaan. Het ademwerk was niet voldoende, het loste niet volledig op. Het bleef borrelen daar. Er was meer voor nodig.

Gelukkig heb ik onwijs handige tools om hiermee te dealen.

Ik neem dan rustig de tijd om ermee te ‘zijn’. Voelen wat ik waarneem, zonder dat ik hoef te weten wat het is of waar het vandaan komt. Daar gaat het niet om. Vervolgens maak ik contact met mijn buik en baarmoeder en voel, neem waar. Meer niet. Dan plaats ik mijn vinger op bepaalde punten in mijn buik. Rond mijn navel, maag, onderbuik en voel of er pantsers zijn. Heel bewust ben ik me van mijn ademhaling. En op  iedere uitademing duw ik zacht of hard deze verharde plekken in. Ik masseer het en laat vrij.

Daarnaast gebruik ik voor inwendige de-armouring crystal wands of het yoni ei. En voel wat ik waarneem. Liefdevol, maar ook grenzen opzoeken, bewust zijn van mijn ademhaling laat ik langzaam dit pantser los. Voel orgastische energie meerdere malen door mijn lijf gaan. Deze energie werkt helend. Ik stuur deze energie naar andere delen in mijn lichaam en sluit af met verbinding maken tussen hart en baarmoeder en het rozenkwarts yoni ei doet het laatste stukje.

Ik gun mezelf hier tijd voor. Misschien een uur. Eerst verbinden, waarnemen, voelen wat nodig is.

Daarna is mijn opgeblazen buik volledig verdwenen en voel ik me een stuk lichter en meer verbonden weer met mijn lichaam.

Het gebruiken van je helende orgastische energie is zo onwijs oud, dat de Taoïsten dit al eeuwen gebruiken in hun levenswijze. Ervoor zorgen dat je vitaal blijft. Deze levensenergie kun je op alle vlakken in je leven inzetten.

En dit keer was het nodig voor een stuk heling in mezelf.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment