In ondernemer

3-tips-2

Geluk en liefde is de sleutel tot succes. Succes in je werk, maar ook succes op privégebied. Succes is niet de waarde van geld. Succes is niet meetbaar. Is niet te schalen in hoeveel je verdiend. Succes is voor mij een gevoel. Een gevoel van liefde voor wat je doet en waar je bent. Het geluk voelen in wat je doet en waar je bent. Of je nu een eigen bedrijf hebt of in loondienst bent.

Stel jezelf nu eens de vraag: Word ik blij van datgene wat ik doe? Word ik blij van dat waar ik mee bezig ben? Krijg ik er nog steeds energie van? Voel ik het geluk in dat wat ik doe en doe je de dingen met aandacht? Ben je bewust?

Vlieg jij je dagen door als een dolle stier en race je van plek naar plek? Of geniet je van elk moment en ieder proces waar je in zit?

Ik merk dat ik zelf soms zoveel ideeën heb die ik graag wil uitwerken en dat 7 dagen in de week niet voldoende zijn. 🙂

Mindful leven, bewust leven kan je helpen om even stil te staan en te verwonderen. Verwonderen zoals een kind dat doet. Bekijk de wereld eens vanuit de verwondering van een kind. Hierin zit het geluk en de liefde.  Geluk & Liefde zijn de sleutel tot succes. Betekent dat dan maar dat je iedere dag intens gelukkig moet zijn en liefde moet voelen. Nee hoor….

Ook in mijn leven is mijn dag niet altijd een dikke vette 8 of 9, misschien een 10, maar soms ook gewoon lekker een 3 of 4. En ja, dit mag. Ik laat het gewoon ook toe. Dat mag er dan zijn. Soms voelt het heel heftig en lijkt alles te stagneren. Misschien herken je dat wel. Maar juist op die momenten gebeurt er heel veel. Maar door ertegen te vechten en door in de weerstand te gaan, ontstaat er geen ruimte. En om weer creatief te zijn heb je juist die rust en die ruimte weer nodig. Heel belangrijk om dus anders naar je situatie te gaan leren kijken en gewoon even te doorvoelen hoe het voelt.

Doordat ikzelf geleerd heb om dit te doen en weer terug te komen in het moment, voel ik geluk en liefde. Geluk en liefde in de contacten die ik maak, de deelnemers van mijn programma’s en de mooie mensen op mijn yogalessen. Zij leren van mij en ik misschien nog  wel meer van hun….(pssst…niet verder vertellen 😉  )

Wat heel erg krachtig werkt op momenten wanneer het even een 3 of een 4 is om muziek te luisteren. Muziek die je kracht geeft, muziek die je raakt, zelf te zingen, te ontladen….. Probeer het maar eens als je dit nog nooit gedaan hebt. Muziek verbindt, muziek heelt en zet in beweging…..

Al voel je soms nog maar een drupje geluk en liefde en soms misschien niet. Alles wat je wilt is er al. Ook geluk en liefde is er. Het is er altijd, je hoeft alleen je ogen er maar voor te openen.

Zaterdag 1 oktober om 20.00 uur  a.s. ga ik samen met Martin Adolfsen(gitaar&hang), Bas Hoogers(harp) een hele mooie Nieuwe maan viering organiseren. Waarin je het geluk en de liefde in jezelf gaat voelen op de prachtige klanken van muziek.  Wil jij erbij zijn, stuur dan even een mail naar nathalie@dedroomboom.com, omdat er maar een beperkt aantal plekken zijn.

minicursus-mindfulness-1

 

Recent Posts

Leave a Comment