In Droomboom

ZO BINNEN ZO BUITEN (5)

 

Ik houd van mijn werk. Mensen inspireren, mensen in beweging zetten, mensen raken, mensen helpen. Iedere keer word ik bevestigd dat hier mijn kracht ligt. Super blij word ik ervan, dat ik kan doen wat ik wil doen en voel me heerlijk dat zoveel mensen in beweging komen door iets wat ik heb aangeraakt. Het zit allemaal in de mens zelf. Er gebeurt iets magisch.

Maar dat betekent niet dat ik me altijd goed voel.

Ik haal als voorbeeld weleens het veelgebruikte facebook aan. Prachtige foto’s van mooie, gezellige mensen, fijne gezinnen, harmonieuze relaties…..Maar hoe ècht is die facebookwereld….En hebben die mensen nooit het gevoel dat ze onder een steen weg willen kruipen, omdat hun haar niet goed zit, relatie niet loopt, werk niet bevalt, kids irritant zijn….haha. Ik heb weleens de neiging gehad om onze boze-niet-willen-eten-kind op facebook te zetten*volgensmijhebikdatgedaan 😉 * Niet omdat het zo bijzonder is, maar omdat het ook niet altijd leuk kan zijn. Ook niet in mijn leven.  Volgens mij is dat onderdeel van het leven. Maar je kunt het zelf wel steeds leuker en fijner maken.

Laatst hoorde ik dat er verteld werd, dat ik altijd zo positief ben. Wat er ook gebeurd….Prachtig om te horen. Ik word er wel heel blij van, maar helaas moet ik deze mensen toch teleurstellen, want ook ik ben niet altijd positief…OMG WHATTTT!!!????

Nee, echt. Vooral de afgelopen 6 maanden zijn behoorlijk pittig geweest en was alles behalve rozengeur en maneschijn. Met als klap op de vuurpijl en inderdaad letterlijk, een brand in het bedrijfspand dat ik huur. Gelukkig, dankzij een oplettende buurman valt het allemaal mee en kon ik gelukkig al mijn lessen doorlaten gaan. Dit ook vanwege de tweede ruimte die ik erbij ben gaan huren, omdat ik dacht dat we gingen uitbreiden.  Ik heb ontzettend veel uitdagingen gehad(zoals ieder mens ze krijgt). Vooral op zakelijk gebied was het lastig, maar zakelijk staat absoluut in verbinding met je persoonlijke ontwikkeling. Dat weet ikzelf heel goed. Maar pfff….als je er middenin zit. Nee, dan moet ik soms mezelf ook wel even weer bij elkaar rapen en mezelf de ogen weer open doen, zodat ik het licht van de zon weer kan zien. Dit duurt gelukkig tegenwoordig maar heel kort en gelukkig heb ik een hele lieve coach, lieve vrienden/vriendinnen en man die me dan op dat moment steunen en even het inzicht geven waar ik op dat moment niet bij kan.  Zo dankbaar voor….

En ook ik kom weer terug op datgene wat ik in mijn cursussen vertel. Ik word getriggerd op mijn thema. Thema zul je denken. Nou, ik heb door alles wat ik heb meegemaakt ervaren dat je situaties/lessen op je pad krijgt  om je te helpen met je thema. En mijn thema is heel sterk Eigenwaarde. En hierin geldt grenzen aangeven. Tot waar kan iemand bij mij gaan, wanneer zeg ik stop, nu ga je over mijn grens. Wat is mijn ruimte en tot waar mag iemand komen. Doordat je weet wat je thema is kun je ook  vanuit een ander oogpunt kijken naar die bak modder die je soms op je schoot krijgt geworpen. Soms duurt het lang voordat je het antwoord hebt en soms is het er ineens. Dit zie ik ook telkens bij de deelnemers van de yogalessen en mindfulnesscursussen.

Ik kies ervoor hoe ik me wil voelen. Ik kies ervoor hoe ik met een situatie omga. Ik wil niet een lijder zijn, maar een leider. Een leider van mijn eigen leven. Ik voel wat ik nodig heb. Bij welke mensen ik me goed voel. Er is geen goed en er is geen fout. Jij hebt jouw waarheid en ik de mijne. En alles is goed.

Wanneer jij weet wat jouw thema is, dan ben jij niet meer de lijder, maar de leider in je leven. Dan bepaal jij welke koers je vaart. Vanuit liefde en vertrouwen. Krachtig….In het nu.

Doordat ik iedere keer deze tools gebruik in pittige lessen, groei ik als mens, maar ook als ondernemer. Ik ben de leider in mijn onderneming en dit kun jij ook zijn. Of je nu een onderneming hebt of je bent in loondienst. Kies ervoor om de leider te zijn in je leven en pluk de vruchten. Hoe pittig en hobbelig het ook kan zijn. De boosheid,verdriet,frustratie en pijn mag er zijn.

Voel wat je thema is, weet wat je thema is en het zal je zult er echt door groeien. Ik weet het uit ervaring en ik zie het om me heen.

En met dit gevoel sluit ik  het seizoen af bij de Droomboom en kijk ik weer uit naar een nieuw seizoen, met nieuwe mogelijkheden en kansen. Er staan al heel veel mooie dingen op de agenda. Samen met anderen ga ik de wereld een beetje mooier maken. 🙂 Ik geloof in de magie en verwondering van het leven. Ik geloof in wonderen…

Weet jij wat jouw thema is of  wil je weten wat jou thema is, laat het horen. Wie weet kan ik je helpen met jouw thema.

 

Recent Posts
Comments
  • Ellen
    Beantwoorden

    Nathalie je bent een schat
    Heb zoveel aan de cursus van afgelopen week gehad. Geleerd, bewust worden van, door je buik ademen……..
    We houden contact

Leave a Comment