In Droomboom

ZO BINNEN ZO BUITEN (2)

Misschien heb je zelf ook wel eens zo’n dag…..

Nou, vandaag is het zo’n dag…

Zo’n dag dat je geraakt wordt door hele kleine dingen(kinderen die uit logeren zijn en aan het eind van de middag pas terugkomen, een lief mens die het erg moeilijk heeft, een bijzondere recensie die ik ontvang n.a.v. de Mindfulnesscursus, John die op dit moment mooie stappen aan het zetten is, muziek die ik luister)

Geraakt wordt door grote dingen, geraakt wordt door alles waar ik als mens doorheen mocht gaan, maar ook waar we als gezin doorheen mochten gaan. En oh, wat goed dat goed!

Goed? Denk je ….. Dat mens is niet wijs. Nee, dat klopt. Ben ik ook niet, maar ik houd van wat ik doe. En ik houd van het leven en probeer het leven zo vaak mogelijk in liefde te omarmen. Altijd…Nee niet altijd. Het leven bestaat uit dualiteit. Maar ik voel ook steeds meer dat er geen dualiteit is. Maar dat alles is zoals het is en dat alles om me heen één grote spiegel is.

Raakt het me niet meer. Jazeker wel, maar dan ga ik het spel aan van emoties. Wat hebben die mij veel te leren. Ga ik dit spel altijd aan…Nee… Ben ook nog steeds mens en wat een worsteling is het soms. Maar ik ben bovenal licht en liefde! Nee…. die spoort echt niet. Nee, dat klopt maar ik doe wel datgene waarvan ik houd. En daar ben ik alleen maar dankbaar voor….

Zo heb ik besloten om een hele gave cursus te gaan volgen, die in september gaat starten. ‘Muziek als medicijn’. Dit kwam voorbij en ik voelde diep van binnen dat ik dit moet gaan doen. Dit is hoe ik nog meer de muziek in kan zetten tijdens transformaties. Op het moment dat je iets leest, ziet en je hart maakt een sprongetje…dat is het antwoord. Dan mòet je het gewoon doen. In dit geval is dit iets wat ik mòet doen. En wat voelt het goed.

En hier gaat het over:

Breng je geest terug naar een moment dat je geraakt of ontroerd werd door een geluid. Vogelgeluiden in de natuur, een kabbelend muziekje op de achtergrond of een krachtig en episch klankbad tijdens een concert. We weten allemaal dat bepaalde geluiden en muziek onze stemming kan beïnvloeden en zelfs onze ziel kan beroeren. Maar hoe en waarom is dit mogelijk? Op wat voor manier werkt dit? Kunnen we deze principes naast het gebruik voor algemeen welbevinden ook inzetten voor persoonlijke groei? Of om bewustwording en transformatie processen op gang te zetten? Kunnen we geluid gebruiken voor een gezonde leefwijze? Kunnen we geluid toepassen om te helen en genezen? Het antwoord op deze vragen is een overtuigend (maar zeker niet bij het brede publiek bekend) JA!

En wat ben ik dankbaar voor mijn ouders, die het mogelijk maken dat ik mijn hart hierin kan volgen. En voor John die achter mij staat in alles wat ik doe.

Heb jij ook weleens zo’n dag dat je extra geraakt wordt. Ga dan voelen. Voelen wat dit met je doet…..

En wil je weten hoe ik jou kan helpen? Maakt je hart een sprongetje bij deze vraag?

Laat het me horen.

Ik wil je heel graag een gratis gesprek aanbieden.

Namasté <3

Recent Posts

Leave a Comment