In Droomboom

Hoe ga je om met je vakantiedeadline?

 

 

Ja..ja… hoe ga jij om met je vakantiedeadline? Whhaaaa…..het is bijna zomervakantie!!Hellup, de stress slaat toe. Gedachtes door mijn hoofd: ik moet er nog mail uitdoen, lessen voorbereiden, bezig met mijn nieuwe plannen, schrijven, administratie…..Hellup….. Misschien herken jij dat gevoel ook wel, wanneer je een eigen onderneming hebt, maar ook wanneer je voor een bedrijf werkt. Die stress van de laatste dagen voor je vakantie. Een papierstapel op je bureau, mails in je inbox, die eigenlijk nog weggewerkt moet worden. Je start ’s ochtends al zuchtend aan je werkdag. Dit gaat nooit lukken en dan heb ik het nog niet eens over de collega’s die tussendoor ook nog vragen hebben, waardoor je allerlei leuke dingen mag gaan uitzoeken en de stapel blijft. En vooral voor de vakantie hebben we vaak het gevoel dat we alles perfect moeten achterlaten. Ikzelf ervaar dat wel…. Maar wat is dat dan perfect en hoe kunnen we dan omgaan met die drukte in de laatste weken.  Dus kan het dan wel perfect zijn? En hoe pak je dat dan nou aan….

Wat voor mij werkt is het volgende:

  1. Lief zijn voor jezelf! De lat niet te hoog leggen….
  2. Lijst maken van wat er allemaal in mijn hoofd zit.
  3. Vervolgens de belangrijkste 5 taken eruit halen, door bijvoorbeeld een kleur te geven of apart op te schrijven.
  4. Dan één voor één die taken afwerken. De taken die blijven staan, vervolgens op dezelfde manier aanpakken als bij 1 t/m 3 beschreven.
  5. Tussendoor vind ik het heerlijk om yoga oefeningen te doen. Bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen of een zonnegroet om weer lekker veel energie te krijgen
  6. Belangrijk ook  om iedere taak met evenveel liefdevolle aandacht te verwerken
  7. Door de oefeningen bij 4 en 5 ervaar je ook veel meer het ‘go with the flow’gevoel, kun je makkelijker accepteren, dat het komt zoals het komt.
  8. Het is goed  zoals het is….

Succes! En een hele fijne vakantie en ga vooral heel veel genieten….

Recommended Posts

Leave a Comment