CREEËR (2)

Vaak moe en/of uitgeput?
Druk en vol hoofd?
Last van mensen die je energie wegzuigen?
Vind je het lastig om werk en privé/gezin te combineren?
Gevoel dat je pijntjes en andere klachten van anderen overneemt?
Zit je niet lekker in je vel?
Moeite met de hectiek van de maatschappij?

Herken jij jezelf in bovenstaande, dan is deze online mindfulness cursus waarschijnlijk iets voor jou.

Vaak doen we alles op de automatische piloot. In gedachten verzonken, beleven we een dag. Om een rustig gevoel in je lijf te ervaren, is het belangrijk dat je je bewust bent van wat je doet. Je zult merken dat wanneer je deze cursus volgt, je oude patronen en blokkades los kunt laten en dat het weer kan stromen. Dit heeft vervolgens weer effect op de dingen die op je pad komen.

In deze lessen ONLINE MINDFULNESS CURSUS  leer je:

  • Je hoofd leegmaken door middel van meditatie/visualisatie en ontspanningsoefeningen.
  • Bewust worden van je ademhaling
  • Bewust worden van de lichaam
  • Bewust worden van de geest
  • Bewust worden van je omgeving
  • Oefeningen integreren in je dagelijks leven
  • Jij leert wat je valkuilen zijn en hoe je hier verandering in aan kunt brengen, zodat je jezelf weer ontspannen en energiek voelt.
  • Je leert verschillende oefeningen om ervoor te zorgen, dat je geen last meer hebt van energie en prikkels om je heen.
  • Je leert om weer energie te hebben en jezelf krachtig te voelen.
  • Je leert om de zorgen van en om de ander los te laten.

Deze lessen zijn iedere week gedurende 8 weken lang. Wanneer je deze lessen volgt is het van belang om de oefeningen die je meekrijgt, ook thuis te gaan doen. Op deze manier ontstaat er een nieuw ritme, waardoor je meer in het moment kunt zijn en minder last hebt van drukte in je hoofd of situaties waar je jezelf zorgen om blijft maken. In het moment leven oftewel in het Nu, noemen we met een hip woord ook wel mindful. Mindfulness is eigenlijk een trendy woord tegenwoordig. Terwijl het eigenlijk onze eerste natuur is om mindful, oftewel bewust te leven. Kijk maar naar de kinderen om je heen. Jonge kinderen leven bewust. Staan stil bij ieder ding dat ze zien, horen, ruiken, voelen en proeven.

Het is een proces, die je met jezelf aangaat. Het is een waardevolle cursus, waardoor je bewuster van jezelf en je omgeving wordt.Hierdoor ontstaat  balans. Wanneer je deze balans steeds beter kunt vinden, merk je dat je op alle vlakken beter in je vel zit en dat ook je fysieke lichaam steeds sterker wordt.

Deze cursus is voor alle mensen die willen leren hoe ze meer in het moment kunnen leven. Voor mensen die willen leren te genieten van de dingen om hen heen en dingen kunnen laten zijn, zoals ze zijn. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren of iets dergelijks.

De cursus is de afgelopen periode voor het eerst online aangeboden en ik vond het zelf ook erg spannend of dit net zo veel effect heeft als wanneer je de cursus in de praktijk zou volgen. En dit is zeker het geval. Lees hieronder een recensie van een deelnemer aan de online cursus of lees de recensie op de facebookpagina.

Ik volg de online cursus Mindfulness. Ik vind het een aanrader. Ik had niet de mogelijk om op donderdagavond naar de cursus in Denekamp te komen. Maar ik ervaar dit nu niet als gemis. Nathalie is erg betrokken en begeleid je erg goed per telefoon, mail of via Skype. De video’s en ander materiaal zien er erg verzorgd uit.