In Magical Movement

 

Met mij gaat het heel goed! Gaat lekker zijn gangetje! Lekker druk! Ik voel me goed! Alles onder controle!

Wat fijn voor je! Ik geniet met je mee….

Nou…euh…nee, het gaat helemaal niet goed!

We worden de hele dag gevoed vanuit de media met allerlei beeldmateriaal van de perfecte gezinnen, knapste vrouwen en mannen en de meest mooie en ideale situaties. Soms word ik er doodmoe van. Is ook een valkuil van mij. Social media. Toch nog even op facebook kijken. Even checken en doelloos door mijn tijdlijn heen swipen. ‘Come on…..doe eens wat nuttigs’, zeg ik dan tegen mezelf. En toch ben ik het volgende moment weer verkocht. Verslaafd?Hmmm….. Aandachtspuntje…..

Vooral op social media zie ik veel mensen delen hoe fantastisch en geweldig hun leven is. Met een wijntje op het terras, met gelakte teennagels op het zandstrand uitkijkend op de azuurblauwe zee, de vrolijkste gezinnen en kijk ons eens allemaal gelukkig en perfect zijn. Is dit wel de realiteit? Er wordt gefluisterd:’Gòh, is ze alweer op vakantie?’ ‘Heeft hij alweer een nieuwe vriendin?’ ‘Dat gaat goed daar, ze hebben alweer een nieuwe auto’. Maar gaat het ècht zo goed en is het ècht zo mooi?

Ik denk dat er veel mensen zichzelf meten aan deze ‘mooie’ plaatjes. Kinderen, jongeren en volwassenen. Hoe wil jij dat jouw kinderen de wereld zien, anderen zien. Wat wil je van jezelf laten zien en waarom?

Terwijl ik me worstel door een week vol heftige energie en blèh gevoel. Volle maan?! Mag ik?! Zal ik je omschrijven waar ik me in bevind? Wil je het weten, stay tuned, zo niet, scroll even doelloos door je eigen facebook tijdlijn. Ben ik de enige of herken jij dit ook?(op zoek naar bevestiging 😉 )

Ik bevind me namelijk tussen stapels was in wasmanden die  nog steeds moeten worden opgeruimd in de kasten, zandkorrels en vieze rubberkorrels van het voetbalveld, die door het hele huis verspreid liggen, achter de feiten aanlopen, plakkende tafels, stapel met strijkgoed, boodschappen die toch eens binnengehaald moeten worden, willen we nog wat te eten hebben. Of zullen we de boodschappen toch thuis laten bezorgen? Twee kinderen die heeeel lief zijn(als ze slapen  😉  ) en niet met en niet zonder elkaar kunnen, opruimen en na een paar uur rondkijken en niet begrijpen hoe dit mogelijk is. Ontploffing…. Oh ja, tussen deze bevredigende klussen geef ik ook nog yoga en mindfulness. Yes! Gelukkig! Even een moment voor mezelf!

Ik noem het ook weleens het  ‘ik-kruip-onder-een-steen-moment(lees:week).

Maar durf jij dat ook te delen? Wanneer het niet zo lekker gaat? Of laat jij alleen de mooie momenten zien? De leuke feestjes en verjaardagen, vakanties etcetera. Waarom laten veel mensen de buitenwereld in de waan dat het waanzinnig goed met ze gaat. Voor wie en waarom? Of misschien is het bij sommigen toch mogelijk en mis ik iets.

Houd jezelf de spiegel voor en voel wat voor jouw belangrijk is. Niet wat de rest doet en wil.Wat is jouw prioriteit op dit moment en hoe wil jij je voelen?

Mag het iets minder maakbaar zijn en meer ècht? Helaas geen rozengeur en maneschijn voor mij iedere dag.  En ik heb inmiddels ervaren dat dit ook niet hoeft. Geef maar maar die ups en downs, de confrontaties met mezelf, die weer afgewisseld worden met wat rustigere periodes. That’s the story of my life and I love it. Dank u.

Nu voelt het weer wat rustiger, ook fijn. ’t Löp weer, zoals we hier zeggen in het mooie Twente.

Nu voelt het wel weer goed en morgen? Tja, dan is er weer een nieuwe dag, dat ik opnieuw kiezen mag! 🙂

Zoals Winnie de Poeh zegt:

‘Welke dag is het vandaag?”Het is vandaag’, piepte Knorretje

‘Dat is mijn lievelingsdag!’, zegt Poeh

Wanneer het de volgende keer even niet zo lekker gaat, durf jij dit dan ook te delen?

Recent Posts

Leave a Comment