In Geen categorie

Al tijden kampte ik met een onzuivere huid. Het was na twee zwangerschappen en stressvolle periodes alleen maar erger geworden. Heb van alles geprobeerd. Regelmatig fruitzuurbehandelingen bij de schoonheidsspecialiste(fantastisch mens), maar dit was absoluut géén ontspannende schoonheidsbehandeling! Alsof ze met naalden in je huid prikken en dat een aantal minuten lang. Soms leek het wel een kwartier….pfff. ‘Je moet het er voor over hebben’,  dacht ik. Even doorbijten en dat deed het…bijten.

Ook verschillende ‘veelbelovende’ producten geprobeerd, die wellicht bij een ander wonderen verrichten, maar dus niet op mijn poezelige gezichtje. Was al een tijd met voeding bezig en ben hier veranderingen in aan gaan brengen. Minder tot geen brood, geen suiker, meer groente en fruit. Dit gaf nog niet echt het gewenste resultaat. En natuurlijk kunnen dit soort dingen niet snel genoeg gaan. Ik wilde het liefste direct een huid, als dat van de Oil of Olaz reclame en direct zonder beginnende rimpels;) Maar nee…..

Op dit moment kan ik zeggen dat het goed gaat….heel erg goed. Maar wat is nu het geheim?!

 

Terug naar de basis, maar voordat ik dit verder uitleg moet ik erbij vertellen dat ik het boek ‘Een mooie en vitale huid’ van Irene Lelieveld heb aangeschaft. Zoals zoveel dingen die ik Google, las ik goede recensies over dit boek. En aangezien ik nog niet voldoende boeken in mijn kast en keuken heb staan, kon deze er ook nog wel bij;). Ik ben daar het stappenplan gaan volgen voor mijn type huid en heb verschillende supplementen geslikt, waardoor er eindelijk een beetje verandering optrad. Het vergt discipline, maar ja….wie mooi wil zijn….

Wat is dan nu terug naar de basis?Is ook erg goedkoop trouwens….dus voor mensen met weinig budget, opgelet!

Het begint met de gezichtsreiniging(’s avonds). Oogmake-up reinig ik met kokosolie. In deze olie bak en braad ik ook, maar gebruik het ook als verzorgingsproduct(deodorant kan ook). Onder andere dus al reiniger. Daarna was ik mijn gezicht met lauw tot warm water en  Mardin zeep(www.olijfoliezeep.nl).  Daarna met een koud biologisch reinigingsdoekje van Voya haal ik de laatste zeepresten weg en vervolgens geen nachtcrème. Dit is naar mijn idee echt niet nodig. Het enige verschil tussen dag- en nachtcrème is dat er aan dagcrème een zonnefactor is toegevoegd.

Ik start de dag met koud water. That’s it! Super snel klaar en goedkoop. Zo nu en dan smeer ik kokosolie of arganolie op mijn gezicht(gezichtsmassage). Dit doe ik dan meestal voor de nacht. Onzuiverheden behandel ik met een druppel Tee Tree olie. Dit werkt ontstekingsremmend. Ik schrub mijn gezicht regelmatig met baking soda(ook voor meerdere doeleinden te gebruiken). Maskers maak ik zelf van onder andere de genoemde producten.  Ik maak hier onder andere tandpasta van. Echt terug naar de basis…..En dat voelt goeoeoed!!En het scheelt in de portemonnee.

Ik gebruik zo min mogelijk chemische middelen. Onze tandpasta is op natuurlijke basis en zonder fluoride en we maken zelf tandpasta, waarmee we afwisselen. Make-up is natuurlijk en douchebenodigdheden zijn natuurlijk.

Ik geloof net als bij voeding, dat het gaat om de 80/20 regel. Je huid is een afspiegeling van hoe je lichaam er van binnen aan toe is. Dus voor 80% kun je het oplossen met voeding en 20 % is wat je erop smeert.

Op dit moment heb ik een zelfgemaakt wasmiddel staan……ben benieuwd:)

 

 

Recent Posts

Leave a Comment