In Magical Movement

 

Jouw vrouw praat toch met bomen?

Ik hoorde van iemand dat ze je zweverig vindt?

Wist jij eigenlijk wel dat bomen daadwerkelijk kunnen praten en nog zweveriger, ze maken muziek!

Ik vind het heerlijk om te doen wat ik ben. Daarbij voel ik heel goed waar mijn energie naartoe gaat. Alles wat energie kost, daar ga ik een andere vorm aan geven. Daar ga ik keuzes in maken. Met de botte bijl? Ten koste van anderen?  Nee, totaal niet. Maar liefdevol en daadkrachtig. Dit heb ik een hele tijd geleden nooit gedurfd. Was altijd bang om mensen teleur te stellen, maar daarbij ging ik vaak voorbij aan mijn eigen gevoel. Wat zouden mensen van me vinden als ik deze stap zou zetten of als ik het over dit onderwerp heb? Zouden er nog wel mensen op mijn yogalessen komen, omdat we mantra’s zingen? Whaahaaa…. allemaal angsten of mensen me wel goed genoeg vinden of misschien wel leuk genoeg.

Doordat ik voorbij ging aan mijn eigen gevoel, was ik niet trouw aan mezelf. Nu probeer ik te voelen waar mijn energie wel of niet naartoe gaat. Word ik blij van datgene wat ik op dit moment doe? Krijg ik energie van dat concert wat eraan zit te komen? Zo stel ik mezelf vragen en houd ik mezelf scherp. En toch komt het weer neer op het voelen. Het onderbuikgevoel. Dat ken je vast wel en misschien ben je me nu wel volledig kwijt. Don’t worry…..

Doordat ik voel waar mijn energie wel of niet naartoe stroomt, kan ik hierin verandering aanbrengen. Ik heb een vrije wil. Ik mag keuzes maken, waarin ik trouw blijf aan mezelf. Ik ben de kapiteineres op mijn eigen schip en de stuurvrouw van mijn eigen vliegend tapijt.

Zo voelde het een aantal weken geleden ook. Ik mocht een keuze maken of misschien moest ik wel een keuze maken. Ik verkrampte wanneer ik ermee bezig was. Het stroomde niet. Ik werd er niet zo enthousiast van als vorig jaar, maar ik heb het toch vastgezet? De datum staat, locatie geregeld, ik heb de muzikanten van afgelopen jaar benaderd en ze doen toch mee? Ik heb toch op facebook en in mijn nieuwsbrieven gecommuniceerd dat dit fantastische evenement staat te gebeuren?

Maar het stroomde niet. Van andere ideeën die tussendoor kwamen, kreeg ik energie. Maar dit evenement liet me in de kramp schieten en ook het aantal deelnemers(hele lieve en mooie mensen) was te weinig. Ik voelde dat ik aan iets moest trekken, maar ja, aan gras valt niet te trekken. Het groeit vanzelf en zo ook met dit fantastische idee.

Ik heb natuurlijk afgelopen jaar iets vastgezet in de energie van toen. Lyrisch was ik op 7 januari 2017 toen er een dik pak sneeuw was gevallen op deze bijzondere en magische dag, waar ik mijn evenement Your Magical Movement event had gepland. De groep voelde goed, energie was zuiver en krachtig.  Maar we zijn inmiddels een jaar verder en ben ik ook weer gegroeid en zijn er andere dingen in beweging gezet, die maakten dat het op dit moment niet stroomde. Ik merk aan mezelf dat wanneer ik mee beweeg met de cyclus van de natuur, ik veel beter in mijn vel zit en dat betekent dus om niet in januari naar buiten te treden. Maar heerlijk verstillen en de zaadjes planten voor nieuwe ideeën, die in het voorjaar mogen groeien en met trompettergeschal en tromgeroffel naar buiten mogen komen.

Ik heb dus vorige week donderdag, tijdens een gesprek met mijn lief vriendinnetje, Andrea, besloten om voor nu te beslissen om het niet door te laten gaan. Die avond ook een gesprek gehad met mijn coach Nicoline Pouwer, waarin ik aangaf dat de energie er nu niet naartoe stroomt en dat het goed voelt om het te cancellen.

Ik heb de deelnemers, de locatie, muzikanten, fotografe persoonlijk benaderd, gebeld en mijn gevoel weergegeven. Het voelde dit keer niet meer als al die mensen teleurstellen. Het voelde als een liefdevolle en daadkrachtige beslissing en zo goed voor dit moment.

Blijf jij ook vooral voelen waar je energie naartoe stroomt. Ongeacht wat mensen er misschien van vinden en denken. Blijf enthousiast wanneer  je enthousiast bent. Blijf gepassioneerd wanneer je gepassioneerd bent. Blijf sprankelend wanneer je sprankelend bent. Blijf innovatief wanneer je innovatief bent.

  1. Geeft deze situatie me energie?
  2. Geeft deze baan me energie?
  3. Geeft deze persoon me energie?
  4. Geeft dat wat ik nu doe me energie?

Blijf ze stellen en blijf keuzes maken, ook al voelt het soms lastig. Wanneer je in, ik vind dit een prachtig engels woord, alignement bent. Dus in lijn bent met wie jij bent, dan kun je niemand teleurstellen.

En ik ben vandaag heel blij met mezelf! Jij ook?

 

 


 

Recent Posts

Leave a Comment