In Magical Movement

 

2019 was het jaar van een nieuwe plek. Nieuwe woonruimte. We zijn verhuisd naar een andere woning in ons dorp. Het oude achterlaten en opnieuw beginnen. We hebben veel meegemaakt in de vorige woning, maar wat voelde het goed om dit los te laten. Niet gehecht te zijn aan een huis. Aan materie. En wat voelt deze plek waar we nu wonen ontzettend fijn. De ruimte en rust. Zo dankbaar dat deze plek op ons pad is gekomen. Een plek die goed voelt is goud waard.

In februari gestart met een prachtig nieuw traject. De Sacred Feminine Wisdom Experience. Een reis van in eerste instantie een half jaar met 4 andere vrouwen, die nog meer van zichzelf willen ontdekken. Nog meer verbinding maken met wie je werkelijk bent en aan de slag gaan met je belemmerende overtuigingen en patronen. Een bijzonder traject, waar ik dankbaar voor ben dat ik het eerste half jaar met 4 vrouwen dit heb mogen starten, waarvan 1 besloot om individueel verder te gaan. Want je mag voelen wat bij jou past en altijd bijsturen.

Dit traject ging vervolgens na het eerste half jaar nog met 2 vrouwen verder en binnenkort ronden we een hele jaarcyclus af. Super bijzonder en wat is er veel gebeurd. In hen, maar ook in mij. Dankbaar voor het vertrouwen dat deze vrouwen in mij hadden en hebben.

Jelte die zich heel enthousiast aanmeldde om zich te laten nomineren als carnavalsprins van de school en zich later pas realiseren wat het allemaal inhoudt. ‘Ik houd helemaal niet van carnaval, waarom heb ik me eigenlijk opgegeven?’, zegt ie met een lachend gezicht. Maar het was voor hem een hele bijzondere ervaring en heeft hem meer vertrouwen gegeven. En ook wij hebben ervan genoten toen hij wel stond te stralen op de prinsenwagen. Soms moet je gewoon dingen doen, die buiten je comfortzone liggen.

We mochten een prachtige reis maken naar Ierland met ons vieren in de meivakantie. Dit land voelt voor mij als thuiskomen en dankzij een spontane actie in 2018 konden we verblijven bij Phil(de motorrijder, die ik van straat heb geplukt). Hoe bijzonder om dit met ons vieren te beleven, al waren de jongens  de kastelen die we bezochten wel een keertje zat. Maar wat een prachtige natuur, alles was groen in die periode. Echt alles is groen. Je denkt alleen maar groen. Zo fijn. Phil, die ons meeneem naar een bijzondere weg, waarin een magnetisch veld in de aarde je de berg op trok, terwijl je de auto in de vrij hebt staan. Waanzinnig! De jongens wilden iedere keer opnieuw. Dankbaar voor nieuwe plekken en ontmoetingen.

Ik houd van de mensen daar. Verbinden in de pub, de muziek, de omgeving, alles. Ik ga vast nog een keer terug.

Verschillende optredens die ik heb mogen verzorgen. Van een huwelijksviering, evenement van Femke Hertog, het Rode Maanfestival, het yogaconcert en laatst nog een crematieplechtigheid. Samen met Wilma Azink nog een prachtige workshop mogen verzorgen.

Het yogaconcert was een waanzinnige ervaring. Bijzonder wat er allemaal ontstond en heerlijk om samen met Koen Nijhuis muziek te mogen maken. Communicatie door middel van klank, muziek, instrumenten. Ik houd ervan. Volledig in het Nu zijn en laten ontstaan wat er wil ontstaan. Dankbaar dat Wilma Azink mij hiervoor benaderde. En dat ik mocht ervaren hoe fijn het is om met Koen samen muziek te mogen maken.

De Feminine Flow avonden die ik heb mogen organiseren, waarin vrouwen zich konden verbinden met hun lijf, hart, hoofd en gevoel. Waarin we onze stemmen bevrijdden en onze harten openden. Waarin we onze bekkens koesterden en onze adem ruimte gaven. Dankbaar voor de vrouwen die erbij zijn geweest.

Ook dromen die verwezenlijkt worden, zoals Ilan, die het stagetraject O-10 doorlopen heeft en nu bij Fc Twente O-11 mag schijnen. Een kind wat 100% gelooft in zijn droom en deze tot realisatie brengt. We hebben hier prachtige gesprekken over met elkaar. Dankbaar ben ik dat hij in ons leven is, omdat hij zulke prachtige en soms ook confronterende dingen in onszelf spiegelt.

Jelte, die mega heeft moeten wennen op de middelbare school en anderen blij maakt met zijn humor en gewoon durft te spreken in een zaal vol volwassenen over hoe hij school ervaart. Wat is hij gegroeid op vele vlakken. Jelte laat ons zien om helemaal in het Nu te zijn en alles niet zo serieus te nemen. Om te genieten, om contexten te veranderen, het theater in jezelf toe te laten. Laat jezelf maar zien. Durf maar te improviseren. Dankbaar dat hij met zijn blauwe kijkers op deze aarde kwam en vele harten mag verblijden met wie hij is.

Dankbaar voor de kaarten die ik won van een concert van Jai Jagdeesh en waarvan ik meteen wist met wie ik de tweede gewonnen kaart zou willen delen. Want ik wist natuurlijk allang dat ik die kaarten zou gaan ontvangen. En samen met Miron reisde ik naar Amsterdam, waarin we heerlijk samen in 1 bed lagen en onwijs veel hebben gelachten samen. Dankbaar voor deze mooie ervaring, die me ook weer diep raakte om te gaan doen wat ik te doen heb.

Natuurlijk staat 2019 ook in teken van mijn uiteindelijke cd release. Jeetje, bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Het was zwaarder dan mijn 2 bevallingen. Wat ben ik veel tegengekomen in mezelf. Mijn licht, maar ook mijn donker. Mijn liefde, maar ook mijn angsten. ‘Waarom wilde ik dit ook alweer?’ Die vraag betekent voor mij dat ik op de juiste weg ben. En wat was het een magische avond. Niet een beetje, maar op z’n twents  ‘onmeunig’  magisch en bijzonder. Wat gebeurde er veel tijdens de avond, maar ook erna. De kracht van intunen en klank is immens en dit wil ik in 2020 nog meer gaan delen. Want het is zo nodig. Dank je wel dat je erbij was om dit met mij te vieren!

Na de release organiseerde ik een Retraiteweekend bij het prachtige Erve Broam. Wat een toplocatie, met waanzinnig mooie vrouwen. Wat was dit ook een bijzonder weekend. En de volgende staat ook in 2020 weer gepland.

Wat ik van de vorige 2 dingen heb geleerd is dat ik eigenlijk heel goed kan organiseren, terwijl ik mezelf als een megachaoot bestempel. Maar ik kan het wel. Ik heb ook ondervonden, dat ik dit soort dingen niet meer alleen wil organiseren en mezelf wil focussen op waar ik me het allermeest op mijn gemak voel. En dat is inspiratie delen, door de muziek, klank en activiteiten die ik te bieden heb. En dankbaar dat Marieke Schiphorst mij in 2020 gaat helpen met de organisatie ervan. Verbinden en samenwerken met anderen vind ik super fijn en verrijkend.

Dankbaar voor de gesprekken met Marieke Metternich en de momenten dat ze voor ons klaarstond, wanneer we dus zo’n bijzonder reisje naar Ierland gingen maken.

Dankbaar voor de mooie samenwerkdagen met Simone Busscher, waarin het samenwerken vanuit de kinderyoga, uitgroeide tot een bijzondere vriendschap. Heerlijk om te kunnen delen, helen, verbinden, inspireren, geven en ontvangen. Ook mocht ik een heerlijke massage van haar ontvangen, waar ik zo dankbaar voor ben en waarvan ik mezelf nog veel meer ga gunnen in 2020.

Dankbaar voor de fijne gesprekken met Wilma Sonder, die me net als Simone helpt om een licht te schijnen op een ingewikkeld conflict of wanneer ik in het donker ronddwaal en mijn eigen licht niet kan vinden.

Mooie verbinding met Liesbeth Schippers, die ook zoveel moois te delen heeft. Inspiratie voor mij.

De heerlijke yogalessen die ik mag geven, waar verbinding en aandacht voorop staat. Verbinding met jezelf en elkaar. Waarin gelachen en gehuild wordt. En ja, dat zorgt soms voor een slecht timemanagement aan mijn kant, maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig weet de wederhelft thuis dat de relaxte yogini altijd ietsje later thuis komt.

Een les waarin je van de ene verbazing in de andere rolt en waarin je leert dat yoga niet alleen op de mat plaatsvindt. Maar in het echte ‘grote mensen’ leven, wanneer je door de deur naar buiten stapt, vanuit een liefdevolle en veilige omgeving. Waarin je voelt hoe je lichaam kan ontspannen en hoe je nog meer naar je gevoel kan luisteren en mag voelen dat je alles mag ontvangen wat je wilt. Al die mooie, op dit moment,  alleen maar vrouwen, die op mijn lessen komen. Iedereen prachtig, op haar eigen manier. Ik waardeer iedere deelnemer evenveel en mijn hart maakt een extra sprong voor degene die gegroeid zijn vanaf het moment dat ze startten, tot nu. Want echt, ik zie behoorlijke transformaties bij de yogini’s. Love my job! En ook in het nieuwe jaar starten er weer prachtige, nieuwe mensen.

Dankbaar voor een bijzondere reis die ik met Ewout mag maken, waarvan we in 2012 al voelden, dat dit heel veel in beweging zou gaan zetten. De ontmoeting met iemand, alsof je elkaar al een heel leven kent. Al eerder ontmoet hebt. Alsof je een deel bent van elkaar. Een diepe en bijzondere connectie. Een reis die alles in je aanraakt. Wie je bent, wat je bent, je overtuigingen, belemmeringen, conditioneringen en patronen. Alleen maar liefde. Onvoorwaardelijk. Nog meer zakken. En soms de pijn, de rouw en dan weer terug naar liefde. Een groeiproces van the next level. Mega. Confrontaties met alles waarvan je dacht dat het de waarheid was, wordt aangeraakt, omgegooid en opnieuw gevoeld, ervaren en in proces gebracht.

Dankbaar voor John, die ondanks al mijn zwervingen, herstructureringen, onverwachte bewegingen, openheid, liefde, angst, filosofieën over het leven en relaties, ontdekken van de heilige seksualiteit, chaos, complexiteit, eenvoud, speelsheid en humor toch vol verwondering mijn weg blijft volgen en zijn eigen puzzelstukken ook opnieuw gaat leggen. De aandacht en tijd die hij voor ons alle vier heeft, naast het hebben van een eigen bedrijf. Dankbaar……

Dankbaar voor jij, degene die me volgt.

Recent Posts

Leave a Comment