In Magical Movement

Het is de 1ste dag van mijn maancyclus, oftewel menstruatie en ik noem het maancyclus, maar eigenlijk is het ook de zonnecyclus. Aangezien deze power house ervoor zorgt dat we de maan überhaupt zien. En vooral nu op dit moment ben ik ontzettend dankbaar ik zzp-er ben, omdat de huidige maatschappij niet ingericht is om je echt over te kunnen geven aan je maancyclus, zoals het bedoeld is.

Nu vinden veel vrouwen deze periode lastig en is er weinig verbinding meer met de eigen cyclus. Het liefste moet het zo snel mogelijk weer voorbij zijn, want alles moet gewoon doorgaan. Sommige vrouwen slikken de pil maar door, omdat ze ‘het’ niet willen. ‘Het komt nu niet uit.’ Dat kan.

Maar dat is nu juist waar de balans verdwijnt. Door te denken dat het allemaal gewoon door moet gaan. Wanneer je jezelf juist weer verbindt met je cyclus, breng je balans in je hele systeem. Je hormoonsysteem, emotionele, mentale, fysieke en spirituele systeem. Alles zal zoveel prettiger voelen.

Als je echt verbonden bent met je cyclus, weet je hoe deze voor jezelf verloopt. Wanneer je menstrueert, ik momenteel rond volle maan en dit verschuift met periodes. Maar ook dit heeft een reden. Ga ik nu niet over uitwijden.

Je weet en voelt wanneer je ovuleert. Je voelt het in je lijf en je ziet en voelt het aan het vocht in je vagina.

Je bent je bewust van alle fases die je maancyclus/zonnecyclus doorloopt, net als het proces dat de maan doorloopt met hulp van de zon.

Zo werden er vroeger prachtige rituelen uitgevoerd met het Heilige Maanbloed. Het werd ook daadwerkelijk als Heilig beschouwd, voordat we geconditioneerd werden met dat vrouwen onrein zijn in deze periode. Het werd gevierd wanneer meisjes voor het eerst gingen menstrueren, want ze werden vrouw, er brak een nieuwe fase aan en ze kregen toegang tot veel meer kosmische wijsheden.

Ook nu kun je prachtige rituelen met je maanbloed doen. Bijvoorbeeld wanneer je trauma wilt loslaten of belemmerende overtuigingen wilt veranderen. In de eerste dagen van je cyclus kun je bijvoorbeeld je maanbloed opvangen(ik draag een mooncup) en zet je intentie(s) aan het eind van deze fase en geef vorm aan je ritueel en geef je maanbloed terug aan moeder aarde met alles wat je los of vrij wilt laten. Planten groeien er trouwens als een malle door.

Aan de kleur en samenstelling kun je aflezen hoe het met je algehele gezondheid gesteld is. Waanzinnig toch?!

En voor de èchte diehards….. Je kunt je maanbloed ook als masker voor je gezicht gebruiken er zitten namelijk veel voedzame stoffen in en je huid voelt onwijs zacht nadien.

Juist in de eerste dagen mag je naar binnen keren, naar binnen gericht zijn, extra lief zijn voor jezelf en weet trouwens dat heftige krampen niet ‘erbij horen’.  Het gebruik van een yoni ei met bijbehorende oefeningen kan hierbij trouwens verlichting geven.

Het is niet de bedoeling, zoals maandverband- of tamponreclame je doet geloven, dat je als een gek tekeer moet gaan, bergen gaat beklimmen en lekker vol gaat sporten.  Maar dit is wel het beeld wat ons voorgehouden wordt. Hoe realistisch.

Ga nu eens zelf voelen wat jij waarneemt in je lijf, gedurende je cyclus. Waar heb je behoefte aan in de eerste dagen van je menstruatie? Oké, oké, chocolade…..

Maar heeft je lijf behoefte aan actie of juist rust en ontspanning nodig en geef daar gehoor aan.

Wat ervaar je in de 2de week? Waar heeft je lijf nodig? Waar heb je behoefte aan?

Wat gebeurt er in week 3 in je lijf? Waar verlang je naar?

En de laatste week idem dito.

Wanneer je veel meer gaat meebewegen met je cyclus, ga je merken dat je hormoonhuishouding verandert en dat je veel meer balans zult ervaren. Veel meer evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Oké en nu is het tijd voor een maskertje! 😉

Ben jij je bewust van je eigen cyclus?

**************************************************************************************

VRAAG EEN GRATIS INSPIRATIEGESPREK AAN EN/OF SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS MINIREIS ‘VERSTERK JE LEVENSKRACHT EN VROUWELIJKE ENERGIE!’IK ONTVANG HEEL GRAAG DE GRATIS MINIREIS~VERSTERK JE LEVENSENERGIE EN VROUWELIJKE KRACHT!

Marketing door

 

 

Recent Posts

Leave a Comment