In Magical Movement

 

IK MAAK ME ZORGEN!!

Ik maak me zorgen, maar werkelijk grote zorgen…..

Ik maak me zorgen om al die (hoog)gevoelige vrouwen op deze wereld die de lat veel te hoog leggen. Vrouwen die het verschrikkelijk lastig vinden om zichzelf te accepteren, van zichzelf te houden en hun eigen weg te bewandelen.  Die niet zien, wat voor moois ze te brengen hebben hier. Altijd maar willen voldoen aan alle sociale groepjes. Angst hebben over wat andere mensen allemaal van hun vinden. Je wilt vooral niet opvallen. Anders zijn…

Vrouwen die willen voldoen aan alles wat er ons wordt voorgespiegeld door onder andere media. Tv, bladen…….overal worden we beïnvloed over wat we aan moeten en hoe we moeten zijn.

De dolblije vrouw die na het inpassen van haar Always, bloedje fanatiek gaat sporten met een blij hoofd. Terwijl ik in die periode denk: ‘Rust, laat me met rust!’

De perfecte moeder die alle aandacht voor haar welopgevoede kroost heeft, terwijl mijn kinderen soms met een woord terug komen, die ik als drukke, moderne moeder nog niet kende.

En al die Whatsapp groepen waar iedereen tegenwoordig bij wil horen, of misschien niet, maar dit niet durft te zeggen en dus uiteindelijk maar kuddegedrag vertoond.

Ik weiger pertinent groepsapps, behalve voor mijn yogagroepen en eventueel een verjaardag, waar ik dan zonder toestemming wordt toegevoegd, maar na een antwoord te hebben gegeven er ook gewoon weer uit stap. Maar ook daar word ik niet altijd meer voor uitgenodigd, misschien omdat ik mijn eigen weg bewandel?

Ik wil niet al die prikkels om mee heen. Ik word er knettergek van als ik die getallen bij mijn facebookapp of whatsapp zie staan. Allemaal info gemist….. Whaa!!!

Maar ook mannen hebben wellicht het gevoel aan een bepaald beeld te moeten voldoen. Ze moeten toch een bepaalde status hebben, aanzien wat baan betreft en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Daarnaast is het de bedoeling dat ze een luisterend oor hebben voor de dramatische stemmingswisselingen van partnerlief en moeten ze ook meewerken in het huishouden. En het liefst nog dat ze het uit zichzelf doen! En wat zou het fantastisch zijn als hij ook nog de blokjes van Christiano Ronaldo heeft….Dream on!!

Ja, wij vrouwen willen ook graag werken, want we willen onafhankelijk zijn en ons eigen ding doen.

Veel van deze mensen zetten ook een masker op. ‘Kijk maar eens hoe goed het met mij gaat? Ik kan het allemaal wel aan hoor!, Zie je hoe mooi en gezellig ons gezin is?’ Het ene na het andere perfecte plaatje duikt op Facebook en Instagram op.

Maar hoe lang houd je dit vol. Ik denk dat er veel mensen zijn die op dit moment het leven als lastig en druk ervaren. Er zijn niet voor niets zulke ontzettende wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidzorg en het lijkt alleen maar erger te worden. Zorgwekkend.

Zelf heb ik geleerd om keuzes te maken:

*Niet in groepsapps

*Niet naar massale feesten

*Afstand nemen van bepaalde mensen

*Leren om beter bij mezelf te blijven, o.a. door yoga, mindfulness, meditatie en muziek

*Nieuwe mensen toelaten in mijn leven die beter bij mij passen

*Activiteiten doen waar ik energie van krijg

*Rustmomenten pakken

 

Vraag jezelf eens af:

1.Past datgene wat ik nu doe nog wel bij mij?

2.Passen de mensen met wie ik nu omga nog wel bij mij?

3.Waar word ik blij van?

4.Waar krijg ik energie van?

 

Jij hoeft als (hoog)gevoelige niet harder te worden, maar wel liever voor jezelf! Want als jij lief voor jezelf bent, dan kun je keuzes maken die bij jou passen.

Hoe lief ben jij voor jezelf?

WIL JIJ WETEN HOE JE JE ALS VROUW OP NUMMER 1 DURFT TE ZETTEN, ZONDER SCHULDGEVOEL, VRAAG DAN DE GRATIS TIPS AAN.

 

Recent Posts

Leave a Comment