In Magical Movement

 

Wie heeft het niet? Prachtige dromen en verlangens, die je zo ontzettend graag wilt waarmaken, maar wat op de één of andere manier toch telkens stagneert. Het blijft bij een idee in je hoofd en het lukt maar niet om het ook ècht te realiseren. Hoe lastig is het soms om jezelf werkelijk te laten horen, maar om vervolgens ook je wensen te  manifesteren. Je droom echt waar te maken.

Als je echt wilt creëren, betekent het dat je open bent om te ontvangen. Echt open.

Wist je dat je keel, nek en kaken verbonden zijn met je bekken. En we in ons bekken levensenergie binnenlaten stromen. Dat dit de basis is van alles wat we willen creëren. Dit fundament dient stevig te zijn.

Via je hersenstam loopt ook een hele belangrijke zenuw. Namelijk de zwevende zenuw, nervus vagus, via de nek/keelgebied, door je borstkas, naar je buik. Het raakt je hart en alle belangrijk organen, zoals je longen, lever, nieren, milt, vruchtbaarheidsorganen en alvleesklier.

Het heeft invloed op je gezicht, nek, oren en tong en reguleert je ademhaling, hartfrequentie, spieren, spijsvertering, bloeddruk, smaak, circulatie, orgasme, vruchtbaarheid en spraak. Het heeft invloed op je creativiteit, hogere intelligentie en complexe besluitvorming.

Maar is het je ooit opgevallen dat je wanneer je de stembanden met een optiek gaat bekijken,  je de overeenkomt ziet met de yoni(vagina), heilige tempel van de vrouw?

Zie hieronder.

Wanneer er keel/stemproblemen zijn, dan zijn er vaak ook problemen in het bekkengebied en bij vrouwen dus ook in de baarmoeder en yoni).

Even terugkomend op de zwevende zenuw. Deze zenuw is een deel van het lichaam die je brein verbindt met je lichaam en andersom. Het is een brug tussen het centrale en autonome zenuwstelsel, tussen je bewuste en onbewuste gedachten en tussen je fysieke en energetische lichaam. Als je deze zenuw stimuleert, heeft dat een kalmerende invloed op je lijf een geest.

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om deze zenuw te activeren?

  1. Yoga en meditatie
  2. Ademhalingstechnieken
  3. Zingen
  4. Lachen
  5. Koud douchen of baden

Punt 3 is dus zingen. En wanneer we onszelf toestaan om te zingen, om klank te maken, maken we ruimte in ons keelgebied, maar ook in ons bekkengebied en voor de vrouw in de yoni en  baarmoeder. De heilige plek van manifestatie. De oerkracht van creatie.

Vooral vrouwen zijn in deze patriarchale samenleving monddood gemaakt. Denk maar aan het feit dat vrouwen pas vanaf 1918 kiesrecht kregen of denk aan nog langer terug, de heksenvervolging en nog steeds worden er binnen bepaalde culturen vrouwen monddood gehouden.

Onze stem stierf en zo ook de seksuele energie, onze levensenergie en creatiekracht.

Je kunt pas dromen realiseren, wanneer je kunt ontvangen, wanneer je open bent. Wanneer je je stem durft te laten horen, wanneer je verbinding maakt met de seksuele kracht in je, deze levensenergie ook weer omzettend naar creatie. Wanneer je echt durft te laten horen wie je werkelijk bent. Want wij zijn creators van ons eigen leven.

En dan is het belangrijk om ieder deel van jezelf te belichamen, zodat je in staat bent om te ontvangen, om te creëren.

Ga jij nu ook nog meer zingen of gewoon lekkere oerklanken laten horen?

Op donderdag 12 december geef ik een speciale avond. Namelijk ‘Zing je droom waar’. Hier leer je om je werkelijke stem te laten horen en te voelen hoe krachtig je bent. 

Lees hier meer en geef je op, want er zijn maar 10 plekken beschikbaar. 

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment