In Magical Movement

 

ℕ ℤ: ℍℤ

Voordat ik moeder werd, was ik me nooit zo bewust van mijn borsten. Ze zaten er en dat was het. Ooit vertelde een klasgenootje in groep 8 dat je grotere borsten kreeg wanneer je ze ging masseren, maar daar geloofde ik niets van.

Toen ik moeder mocht worden, koos ik ervoor om borstvoeding te geven. Dit was een grote wens van mij en tenslotte is ons prachtige vrouwenlichaam daar ook voor ontworpen om deze optie te hebben. En hoe fijn is het als dit ook allemaal lukt.
De eerste keer ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, want alles is nieuw en ik was nog heel erg aan het ontdekken wat wel en niet werkte voor mij en voor Jelte.

Ruim een jaar kon ik hem zelf voeden. Zelfs tijdens mijn werk, toen nog op de kinderopvang, kon ik hem voeden wanneer hij honger had. Deze situatie was werkelijk ideaal.

Na Jelte mocht en kon ik Ilan ook zelf voeden. Dit was vanwege omstandigheden een ietwat kortere periode. Maar kon dit toch nog 9 maanden doen.

En toen ik stopte met zelf voeden, begon het. Ik was me natuurlijk tijdens de zoogperiode heel erg bewust geworden van mijn borsten. Het gevoel wanneer je je kind aanlegt vergeet ik nooit meer en ook de tijd die je dan samen hebt. De kalmte die ik voelde in mijn lijf, wanneer deze momenten er waren.

En toen dit afgerond was, bekeek ik ze eens even goed in de spiegel en ik werd er helemaal niet blij van. Vond ze niet mooi, slap en ze kregen een nieuwe naam. ‘Theezakjes’. Alles behalve liefdevol natuurlijk en mijn partner mocht ze ook absoluut niet meer aanraken. Tja, ik gooi ‘m er maar gewoon in en wellicht herken jij dit als vrouw ook. Of je nu moeder bent of niet. Ik werd totaal niet meer blij van mijn eigen borsten.

Niet alleen dit stuk kwam ik in mezelf tegen, maar ik liep in mijn seksualiteit en seksuele beleving totaal vast. Het hoefde niet meer en had ook niet meer de behoefte. Ook deze verhalen hoor ik heel veel terug van vrouwen in mijn praktijk.

Toen ik besloot hiermee aan de slag te gaan en het roer om te gooien, want ik wist dat er verandering mogelijk was, kwam ik op het pad van het Taoïsme. Hier kwam ik in aanraking met de borstenmassages en hoe belangrijk deze zijn.
Voor de gezondheid van je borsten, maar je hele lichamelijke gezondheid krikt hiervan op en bovendien helpt het ook bepaalde klachten zoals: pms- en menstruatieklachten te verminderen of helemaal op te lossen. Je zorgt preventief vanuit liefde en vertrouwen voor gezonde borsten en statistisch gezien ontwikkeld 1 op de 7 vrouwen borstkanker.

Ook stopte ik met het dragen van bh’s, door een lezing die ik ooit in mijn eigen praktijk had over Borstgezondheid door Francine van Broekhoven.

Niet alleen mijn pijnlijke borsten verdwenen, maar het beeld en het gevoel dat ik over mijn borsten had veranderde. En ze veranderden ook letterlijk. Je borsten worden werkelijk steviger door de borstenmassages.

Het heeft me geholpen om liever voor mijn lichaam te zijn en meer te luisteren naar mijn lijf. Het heeft me helpen zakken in mijn lijf en meer de zachtheid laten voelen en zelf ook meer de verzachting in te gaan. Ze zijn verbonden met mijn hart en verdienen alle liefde. In aanraking en in gevoel en gedachten.

Iedere vrouw verdient deze kennis en wijsheid en ook in mijn programma’s met het yoni ei krijg ik van vrouwen terug dat alleen de borstenmassages al zoveel in beweging zetten.

Dinsdagavond 21 februari geef ik online de workshop Borsten in Balans, waarin ik je helemaal meeneem in je eigen borstenmassage en geef ik je krachtige tools hoe je je borsten gezond kunt houden.

Meld je hier aan.

Recent Posts

Leave a Comment