In Droomboom

We zijn lang verwend met prachtige zonnestralen, maar nu is het toch echt zover…..het echte herfstweer heeft ons bereikt, met alle bijbehorende bijkomstigheden. Je merkt vast dat er om je heen weer grote  en kleine mensen verkouden worden, de griep slaat toe, buikgriep……tja, het heerst wordt er dan geroepen. Is dat zo? Of kunnen we er zelf ook nog iets aan doen aan die weerstand. Ik ben ervan overtuigd dat we dit voor een groot gedeelte ook echt kunnen sturen. Dit wil natuurlijk iedereen wel weten hoe je dat moet gaan doen……

De herfst is een periode waarin de natuur zich terugtrekt, de voedingssappen van de bomen trekken zich terug in de wortels, dieren trekken zich terug in hun holen, zorgen voor voorraden voor de winterperiode die in het vooruitzicht ligt. Wij kunnen leren van de natuur en ook voor ons, mensen, is het belangrijk om je terug te trekken op je veilige, warme plek. De kachel gaat weer aan, de dekens komen weer op de bank en we trekken met ons allen naar binnen. Maar er is nog een ander binnen…

Een goede weerstand ontstaat wanneer je op verschillende vlakken in balans bent. Het is belangrijk om aan verschillende aspecten aandacht te schenken:

  •  Fysieke niveau: Zorg dat je goed voor je lijf zorgt. Dat is voldoende beweging en goede voeding tot je nemen. Beweging kan op verschillende manieren. Voel wat bij je past. De één zit graag in de sportschool, de ander doet aan yoga en weer een ander gaat graag buiten wandelen. Kies ook in deze periode van het jaar de fiets in plaats van de auto. En wat betreft voeding, zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. En misschien verstandig om in deze periode extra vitamine D bij te slikken, aangezien wij vaak een tekort aan vitamine D hebben. Eet groenten van het seizoen en bijv. ook de vergeten groenten, zoals pastinaken en knolselderij.
  • Mentale niveau: Zorg voor positieve en lichte gedachten. Vanuit je eigen gedachten creëer je je eigen wereld. Je innerlijke wereld=je uiterlijke wereld. Kijk vanuit liefde naar jezelf en naar anderen en ga ook op deze manier met moeilijke situaties om. Wees je bewust van negatieve of destructieve gedachten en draai deze om. Kijk bijvoorbeeld eens op deze site en laat je inspireren.
  • Emotionele niveau: Zorg dat je emoties niet wegdrukt, maar ze mogen er zijn. Probeer jezelf niet te vereenzelvigen met je emoties, maar probeer  je emoties vanaf een afstand te bekijken. Vanuit helikopterview. Jij bent niet je emotie…..Een emotie kan je nog meer bij jezelf brengen, wanneer je deze emotie aangaat en weer los kunt laten….licht kunt maken.
  • Spiritueel niveau: We zijn allemaal spirituele wezens en wat betekent dat. We hebben allemaal een innerlijke stem en we zijn allemaal in contact met de bron en met elkaar. De één is zich dat heel erg bewust en een ander niet. En dat is ok. Je merkt vast dat er in deze tijd mensen op zoek zijn naar zichzelf en dat komt voort uit het feit dat we allemaal spiritueel zijn op onze eigen manier en op ons eigen niveau.

Op het moment dat al deze aspecten in balans zijn…….en geloof me, dat is een behoorlijke klus, dan creëer je een goede weerstand, een sterk immuunsysteem. Waardoor je minder vatbaar bent over diverse virussen. Vraag niet te veel van jezelf, maar gebruik deze periode voor zelfreflectie.  Leef jij voluit vanuit je hart of leef je met angsten. Ga kijken naar die angsten, voel ze en laat ze los……Op de manier ga je jezelf bevrijden van angsten die voortkomen uit zelfgecreëerde overtuigingen. Zoek een bezigheid die je met bewuste aandacht kunt doen. Je kunt kiezen voor meditatie, maar bijvoorbeeld ook knutselen, breien, lezen of iets dergelijks. Geef jezelf liefde en aandacht…..Op het moment dat jij in deze periode oude overtuigingen los kunt laten, plant je weer een zaadje, die in de lente en zomer weer ten volle kan bloeien, maar dan weer een stapje verder of misschien wel dichter bij jezelf.

Vind je het lastig om dit zelf te doen, want het is een hele klus…..zelfreflectie….kun je altijd kiezen om het samen te doen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een cursus Mindfulness te volgen die we bieden. Kijk voor meer info hier.

En pakt die buikgriep, gewone griep of verkoudheid je……..neem dan de rust en laat dit zelfreinigende proces van je lichaam gebeuren. Accepteer dat je lichaam het nodig heeft.

Leef vanuit je hart en wees lief voor jezelf!

Namasté

 

Recent Posts