In Magical Movement

guido-weijers-1

 

Guido Weijers……ik vind hem fantastisch, briljant, hilarisch, respectvol en het oog wil ook wat. Toch? En welke vrouw valt er nu niet op zo’n mooie, donkerharige en lange man met humor en sprankeling in zijn ogen.

Maar heb je het al gehoord? Guido Weijers verruilt (tijdelijk) zijn grappige imago om mensen te gaan inspireren over geluk. Zijn filosofische kant komt nu toch echt uit de kast. Want er zit ook een kleine, magistrale filosoof in hem. Dat is ook één van de redenen, dat ik graag naar zijn shows kijk. Ik houd van filosoferen.

Dit grote nieuws gleed heel subtiel voorbij in mijn facebooktijdlijn(waar ik mijn geluk zocht) en werd enthousiast. Lyrisch, uitzinnig en nieuwsgierig ging ik naar zijn website www.puurgeluk.nl(*graag gedaan, Guido 😉 *)Een briljante naam trouwens!

Hij gaat namelijk de wetenschap gebruiken om het verhaal over geluk te verspreiden. Hier word ik pas blij van, want dat is ook helemaal mijn missie. Mensen gelukkig maken en mensen het geluk te laten voelen in zichzelf.

Ben alleen compleet geshockeerd! Waarom zul je denken?! Het is toch prachtig wanneer geluk gedeeld wordt? Ben ik het helemaal mee eens, alleen vertelt Guido dat mensen wanhopig op zoek zijn en vluchten in mindfulness, yoga, meditatie en zelf….whaa….. als klap op de vuurpijl, luisteren ze naar klankschalen en vegetarische muziek!!! *OMG, er is een nieuwe vorm van muziek ontstaan: vegetarische muziek *

“Maar naast al het zweverige gedoe, zijn er ook wetenschappelijke onderzoeken en feiten over ‘wat mensen gelukkig maakt’ en ‘hoe je geluk kunt beïnvloeden’  ” zijn Guido’s woorden. Euhmm…zweverig….. Nee, toch?!

Er heeft bij mij nog nooit iemand wanhopig aangeklopt om zich aan te melden voor een mindfulnesscursus of een yogalesje. Maar misschien zie ik het niet, omdat ik wellicht ergens zweef op één of andere roze-zen-wolk. 😉

Dit is dan toch vast de cabaretier, die hier naar boven komt, althans dat hoop ik… Toch?! Guido?

Maar weet deze filosofische, briljante, grappige en knappe Guido ook dat er wel degelijk wetenschappelijke onderzoeken bestaan ten aanzien van Mindfulness, Meditatie, Yoga en Muziek? Onderaan dit bericht de bronvermelding, want het is prettig dat een blog waar de wetenschap wordt aangeraakt ook een dergelijke bronvermelding kent. Dus bij deze.

Maar ik begrijp heel goed wat deze inspirerende man probeert te vertellen en ik vind het fantastisch dat hij het land doorcrosst met een fantastisch en boeiende verhaal. Ik raad je dus ook zeker aan om te gaan.

Maar eigenlijk hebben we geen enkele goeroe nodig om ons te vertellen wat geluk is, want het zit allang in onszelf. Hoor je wat ik zeg? Ja, het zit ook in jou!!

Wil je op een andere manier geïnspireerd worden, dan kunnen zelfs trollen(Bron: film Trolls) je vertellen waar je het geluk vindt!  Het is niet iets dat je buiten jezelf moet zoeken!

Wees je eigen goeroe, maar laat je af en toe eens lekker inspireren, door bijvoorbeeld Guido, trollen of me. 😉

Enjoy life!

Namasté,

Nathalie

 

Bronvermelding:

www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/uncategorized/1366/

www.ahealthylife.nl/14-wetenschappelijke-bewijzen-dat-mediteren-gezond-is/

https://www.elsevier.com/connect/the-science-of-yoga-what-new-research-reveals

http://www.firma-indruk.nl/lauterwasser/verslag-250306.htm

Jonathan Goldman; soundhealer

 

 

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment