Mindfulness in Denekamp

CURSUS MINDFULNESS ‘CREËER NU RUST EN BALANS’ FEBRUARI 2016

Ik heb de cursus als fijn ervaren. De ‘handvatten’die ik tijdens de cursus heb gekregen, zorgen voor meer rust en balans. De groep was ook een setting van fijne mensen. Ik voel me gelukkiger, rustiger en kan dingen accepteren zoals ze zijn. Ik ben blij dat ik deze cursus ben gaan volgen. Ik heb Nathalie ervaren als iemand met een luisterend oor, positieve en warme uitstraling.

Marieke


Er was voldoende theoretische kennis en de oefeningen die we kregen waren fijn. De grootte van de groep was goed. Er was veel aandacht en tijd voor persoonlijke ervaring en vragen. De emailoverdracht was erg prettig. Ik heb Nathalie ervaren als iemand die veel rust/kalmte uitstraalt. Veel aandacht voor de cursist heeft en weet kennis op een duidelijke wijze en met humor over te brengen. De cursus voldeed zeker aan mijn behoefte.

Yvonne


We hebben verschillende oefeningen gekregen en de rust  vond ik heel prettig tijdens de cursus. We hadden een hele leuke groep. Ik heb handvatten gekregen om meer in het Nu te staan. Mijn ervaring met Nathalie was super. Ze straalt heel veel rust uit. Daarnaast kan ze goed luisteren en adviezen geven.

Zoya


Ik zat niet goed in mijn vel en wil voor mezelf weten wat ik nu wil om gelukkig te worden. Ik ben nog op zoek naar meer diepgang en heb ervoor gekozen om ook deel 2 te gaan volgen. Ik heb Nathalie ervaren als een heel prettig en warm persoon. Ik heb van haar geleerd om op mezelf te vertrouwen en op mijn keuzes die ik maak.

Marieke


Ik ben op zoek naar meer rust voor mij zelf. Er zijn de laatste tijd wat momenten geweest waarop ik soms geen overzicht meer had in hectische situaties en mijzelf hier helemaal niet prettig bij voelde. Ik laat mijzelf dan meeslepen in een situatie zonder dat ik het in de gaten heb. De cursus heeft me Bewustwording gebracht. Ik doe, en wat voor een keuzes ik kan maken. Ik kan makkelijker naar mijzelf teruggaan wanneer ik druk voel. Het delen van verhalen met de andere deelnemers was ook erg prettig! Ik heb Nathalie ervaren als een  ervaren en gevoelige vrouw. Nathalie voelt goed aan wat er speelt en leeft erg mee met de deelnemers. Ook voel je je snel op je gemak bij haar. Ze durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en is eerlijk.

Sabine


Al een tijdje op zoek naar mijn gevoel en geluk en naar dat waar mijn hart een sprongetje van maakt. Door de verhalen van anderen, de gesprekken die we voerden en het geduld en de mooie wijze woorden van Nathalie ben ik gestart met een bijzondere reis. Ik heb Nathalie ervaren als een bijzonder en puur mens. Ze staat voor haar gevoel en doet haar ding vanuit haar hart en met veel passie.

Elke


Acht weken geleden kwam ik met heel veel doelen naar deze cursus. Ik wilde meer rust in mijn hoofd, meer balans tussen werk-gezin, minder stress etc…ik eiste veel van mezelf! Na 8 leerzame, indrukwekkende, emotionele, fijne bijeenkomsten is voor mij het allerbelangrijkste dat je mag zijn wie je bent…het is goed zoals je het doet. Zo’n belangrijke les!! Ik vond het een hele complete cursus, met zowel theorie als oefeningen.

Nathalie is een warme, pure vrouw, waar je je gelijk bij op je gemak voelt. En niet onbelangrijk met veel humor!!

Patricia


Ik ben heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb. De sfeer wil ik omschrijven als geborgen en veilig. Het is serieus, je deelt je persoonlijke strubbelingen. En die kun je delen met de groep, er wordt niet geoordeeld of veroordeeld, je medemens begrijpt je, want hij  of zit heeft zich ook aangemeld bij de cursus dus wil ook wat. En dat geeft een band. Heel bijzonder dat direct, de sfeer en het gevoel goed is, om dit samen met elkaar te delen en samen met elkaar op pad te gaan.

Daarin heeft Nathalie een grote invloed, zij geeft aan iedereen de ruimte en de tijd om zijn of haar verhaal te doen. En het is goed en veilig om daarbij je te laten meevoeren door emoties, die als een brok in de keel , een overslaande stem , tranen of als een lach hun uitweg naar buiten vinden.

En belangrijke uitspraak hierin is: ‘het is zoals het is, en het is goed’. Dit is bijna ook een mantra van mij geworden :-).

Iets wat ik regelmatig gebruik, is de ademhalingsoefening. De buikademhaling, dat brengt mij meer met de beide benen op de grond. Als ik weer eens super enthousiast of lekker gefrustreerd ben. Ik merk wanneer ik begin te zweven, dus ben me wat bewuster van mijn lichaam.

Henriët


Ik zag deze cursus voorbij komen op facebook. Dit stond al heel lang op mijn
lijstje, maar durfde nooit de stoute schoenen aan te trekken. Zoekende naar
rust in mijn lichaam leek mij dit een heleinteressante cursus. Ik voel mij al een
aantal jaren erg gejaagd in mijn eigen lichaam. Veel moeten en weinig gevoel
van ontspanning ervaren.
De cursus heeft mij als eerst een hele lieve groep mensen gebracht.
Een fijne cursusleidster Nathalie die vanaf het begin vertrouwd voelde. Ik heb haar ervaren als een lief en warm persoon en ik heb de weken als zeer prettig ervaren en ben mij steeds meer bewust geworden van het leven in het Nu. Ben bezig met de oefeningen en vind het fijn om dankbaar te zijn op verschillende momenten van de dag. Ik kijk bewuster om me heen en in de natuur. Ik voel dat ik nog een weggetje te bewandelen heb en mis na 1 week al deze avond. Daarom heb ik me ook opgegeven voor het vervolg.

Sabine


Ik heb me aangemeld voor de cursus, omdat ik voelde dat ik wat veranderingen wilde aanbrengen in de manier waarop ik door de dagen rende! Ik ben een drukke moeder van een gezien met 3 kids, alle 3 met meermaals per week sport, paardrijles, muziekles, noem maar op. Never a dull moment! Daarnaast hebben we ons eigen bedrijf, waar ik 3 dagen in de week werk, en soms nog thuis wat werkzaamheden voor verricht.  Ik ben me bewuster van bepaalde dingen die ik af wil leren. Ik kijk bewuster om me heen. Schrijf regelmatig op waar ik dankbaar voor ben. Neem adempauzes. Gebruik de ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Benader dingen anders. Zeg af en toe nee en neem mezelf wat in bescherming. Neem wat meer tijd voor mezelf, voor even niets doen, een boek lezen, ook op de momenten dat ik anders dacht dat dat niet kon omdat ik “nog zoveel moest doen”. Ik probeer soms bewust een ontspannings- of ademhalingsoefening doen voor het slapen…..al doe ik dat nog niet elke dag.

Ik probeer mezelf vaker te gronden, te aarden; even energie uit de kern van de aarde te halen, of uit het zonlicht, of op andere manieren die ook jij graag zult willen leren!! Het geeft je niet alleen die time-out, maar ook echt een boost aan energie!

De begeleiding van Nathalie vond ik meer dan bijzonder; warm, open, oprecht en gezellig. “What you see is what you get” bij Nathalie. Ze verplaatst zich goed in de belevingen van anderen, zorgt voor een prettige en ontspannen sfeer, de mensen komen los en kunnen zichzelf zijn! Er is tijd voor een lach en een traan, voor een grap en een emotie.

Ik heb me goed op mijn gemak gevoeld, iedereen kwam aan bod. Nathalie is een sprankelende en warme persoonlijkheid, die haar eigen laagjes aardig goed heeft weten af te pellen….en wat er overblijft is een “diamant” vol warmte en met veel kennis over hoe je je prettiger kunt voelen met jezelf, en dat kan ze goed overbrengen en uitstralen!!

Ellen


CURSUS MINDFULNESS ‘CREËER NU RUST EN BALANS’ SEPTEMBER 2015

Ik accepteer dingen beter en zorg beter voor mezelf. Heb meer rust in mijn hoofd en hierdoor ook in mijn lijf. De avonden waren fijn en de oefeningen goed. Heb er veel aan gehad. Ik ga ook de vervolgcursus volgen.

Sharony


Het was fijn, leerzaam. Goede tips en trucs om in ’t dagelijks leven iets te kunnen veranderen. Het voldeed aan mijn behoefte. 

Elke


 

Het was een hele fijne ervaring. Geleerd om bewuster te zijn in alle dagelijkse dingen. Ik kan situaties beter plaatsen/wegzetten. De groepsdynamiek was erg mooi. Dit heeft voor mij een meerwaarde, doordat ik van anderen dingen hoorde waar ik zelf ook iets aan heb maar zelf niet opkwam.

Chantal


 

Een hele fijne cursus! Goede oefeningen die ook fijn zijn om thuis te doen. Door de oefeningen voel ik me beter geaard en de energie stroomt meer. Ik heb fijne handvatten meegekregen. Ervaringen in de groep delen was ook fijn.

Anouk


 

Hele positieve ervaring. De cursus heeft mij geholpen meer rust te vinden en bewuster te zijn van signalen vanuit mijn gevoel/lichaam. De verhouding tussen oefeningen en delen van ervaringen was heel prettig. Het zorgt voor een stuk herkenning, rust en onderlinge verbinding.

Claudia


 

De cursus was heel goed voor mij. We hadden een leuke groep, waar je je verhaal in kwijt kon. Je herkende veel bij andere cursisten waar jij op dat moment ook mee zat. Je was niet de enige.Ook leerde je hoe je meer rust in je leven kunt creëren. Je leerde met een andere blik naar je situatie te kijken. Ik ga ook door met het vervolg van de cursus.

Jacqueline


 

 

CURSUS MINDFULNESS ‘CREËER NU RUST EN BALANS’ APRIL 2015

 

REC. INGE SLEIDERINK

rec.karen k rec.kim s rec.Lieke B REC.Lilya h rec.Martine B REC.sanne s REC.simone h

Mijn ervaring van de cursus mindfullnes dat ik in gedachten een heel stuk rustiger ben. Ik bedoel dat ik niet meer zoveel pieker of denken wat anderen van mij denken. Daardoor zijn mijn epilepsie aanvallen heel erg vooruit gaan. Door dat ik minder stress heb, heb ik minder spanning.

Stephanie

 

 

 

CURSUS MINDFULNESS ‘CREËER NU RUST EN BALANS’

Recensie J.B

Ik heb er veel van geleerd. We hebben een hele leuke groep en bij de evaluaties leer je veel van elkaar.
Vooral de buikademhalingen en in je kracht oefeningen doen me goed.
Nathalie, ik vind dat jij de cursus ook heel leuk geeft, je geeft ons vertrouwen.

Jacqueline


Recensie D.B

Het is mij zeer goed bevallen! Ik heb veel geleerd in de zin van ontspanning en bewuster leven. Ik heb veel tips gekregen om mijn mindere kanten te lijf te gaan en daardoor minder stressvol te kunnen zijn en worden. Ben echt verbaasd wat je in 8 weken kan veranderen.

Het voldeed eigenlijk meer dan ik had verwacht en vond het een ongedwongen en prettige sfeer.

Deborah


Ik heb deze cursus als zeer positief ervaren. Je meer bewust worden van je lichaam maar ook geest. We zijn  tot veel meer ins staat dan we eigenlijk weten maar dwalen af door drukte en dagelijkse beslommeringen. Na de cursus voelde ik mij positiever en leerde beter ‘nee’ te zeggen. Maar ook dat al hetgene wat op je pad komt geen toeval is en er overal signalen zijn. Maar vooral dat het goed is zo, en dat hier en nu belangrijk is en niet ‘toen’.

Marijke

 

CURSUS MINDFULNESS in Denekamp

Tijdens deze lessen ben ik me meer bewust geworden van mijzelf, van hoe ik me voel. Dus geleerd stil te staan bij mezelf i.p.v. het te negeren. Ik heb heerlijk genoten van allerlei manieren om je te kunnen ontspannen, dichter tot jezelf te komen. Kijken naar je ware ik!

Anouk


Ik vond het erg prettig om op deze manier weer de meditatie en ontspanningsoefeningen op te pakken. Ik ken verschillende meditatie oefeningen, maar in tijden wisselt de frequentie van de toepassing er van. Ik voelde enkele keren weer de rust in mij komen tijdens de cursusavond en vanaf deze cursusavonden heb ik voor mijzelf de ontspanningsoefeningen en meditatie weer meer opgepakt. Het is voor mij enkel nog wel de leer en oefening, om het als dagelijks ver- en invulling op te pakken.

Wendy


 

Fijne cursus die een hoop inzichten en handvatten verschafte. De oefeningen zijn goed toe te passen in de praktijk en brengen je weer terug bij je kern. Ik luister beter naar mijn gevoel en maak vaker even een pas op de plaats. Ik merk dat ik steeds beter dingen los kan laten.

Kirsten


 

Het was een fijne groep en kwam ontspannen thuis. Ben me meer bewust geworden van het effect van mijn gemoedstoestand op anderen. Merk vooral meer rust thuis. De sfeer is meer ontspannen en de kinderen zijn relaxter. Ik neem nu weer meer tijd voor mezelf en ben meer tevreden met mezelf. Nathalie heeft een rustgevend effect op mensen en je voelt je snel bij haar op je gemak. 

Petra


 

Super fijne cursus! Ik heb er echt wat aan gehad. De oefneingen die we hebben geleerd en de gesprekken die we hebben gehad, hebben mij heel veel gedaan. 

Elisabeth


 

Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik voel me nu anders. Veel rustiger, meer genieten. Ik heb er veel aan gehad. Ik denk veel minder na en kan genieten van kleine dingen. Ik hoef niet meer alles….Ik had niet gedacht dat het me zo goed zou helpen…

Marly


 

WORKSHOP IN BALANS/VOEL JE GOED

“Inmiddels een tijdje geleden heb ik deelgenomen aan de workshop omgaan met energie samen met een groepje mooie lieve mensen. Tijdens deze workshop heb ik veel geleerd over energie en vooral om te leren mijn energie beter te beheren. Ook was er nog ruimte voor andere dingen. Het heeft bij mij veel losgemaakt en veel gebracht. Ik ben zeer dankbaar dat ik dit mee heb mogen maken en heel benieuwd wat voor moois mij nog meer te wachten staat.

Nathalie, je bent een prachtig mens. Bedankt dat je in mijn leven bent gekomen.”

Gerreke


“Tijdens een gesprek tussen Nathalie en mij werd het idee geboren voor een workshop omgaan met energie. In deze workshop heb ik geleerd hoe ik om kan gaan met (negatieve) energie, vaak van anderen, en me hiervoor te beschermen. Elke avond was weer bijzonder en telkens anders. De invulling van de avonden liep zoals het moest zijn op dat moment. Voor veel verschillende zaken werd ruimte gelaten. Aardings-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen liepen als een rode draad door de workshops. Samen hebben we veel gelachen maar er was ook af en toe tijd om samen verdrietig te zijn. Kortom een fijne en bijzondere ervaring waar ik enorm van ben gegroeid.

Nathalie, je bent een fantastisch mens!”

Judith


Het is een super ervaring. Dat de energie zo heerlijk door je heen kan stromen.
Dat je je zo kan afsluiten van anderen dat je ze niet meer binnen laat.
Ik zou het iedereen aan raden. Wees niet bang laat de energie maar door je heen stromen.

Claudia


Enige tijd geleden heb ik de workshop ‘omgaan met energie’ gevolgd bij De Droomboom. Voor mij is hetgeen ik aldaar heb meegemaakt en geleerd een zeer waardevolle aanvulling. De sfeer in de groep was zeer ontspannen, vertrouwd en respectvol. Iedereen mocht er zijn zoals zij is. Ik heb me er echt op mijn gemak gevoeld. Nathalie heb ik leren kennen als een zeer warm, betrouwbaar persoon. Hele waardevolle eigenschappen, ga zo door!

Groetjes,

Ellen


Leren aarden en wat dat met mij doet; krachtiger in mijn eigen persoon staan. Ik heb geleerd hoe ik mij kan afschermen van negativiteit. De gesprekken over allerlei onderwerpen vond ik ook erg interessant en hoe een ander daar mee omgaat en/of ervaart. Nathalie, bedankt voor jouw kennis in deze. Je bent een heel betrokken en warm persoon.

Mariët


Ik vond het een leerzame workshop die mij  handvatten biedt om met stressituaties beter om te gaan. De oefeningen leerden mij om hiermee iets beter om te gaan. Ook het nee leren zeggen is ter sprake gekomen wat erg belangrijk is om mijn energie te verdelen. Het feit dat ook de anderen soms gelijkwaardige gevoelens hebben e.d. steunde mij. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen.


 

Het voelt als thuiskomen. Nathalie helpt je bij de bewustwording van je eigen handelen. Verander jezelf  in bewustzijn en de rest gaat mee.

Angela


 

Ik heb geleerd hoe ik met niet meer ‘stoor’ aan mensen met negatieve energie, door te aarden en hoe ik bij mezelf kan komen.

Miranda


 

Het was erg nuttig, tijd vloog voorbij. Het heeft bij mij veel ‘in gang’ gezet, waar ik mee bezig wil. Goede oefeningen.

Martine


 

Niet precies wetende wat ik kon verwachten begon ik. Ik had het gevoel dat het mij iets zou brengen en dat deed het. ‘ Toevalligerwijs’ bij Nathalie gekomen, maar uiteindelijk niet zonder reden. Het voelt heerlijk om positieve energie te laten stromen. ook de vele verhalen van anderen bracht veel herkenning. Ook verhalen over de relatie tussen ouders en kind en elkaar spiegelen. Het bewustwordingsproces is in gang gezet. Er is nog veel te doen en te ontdekken over mezelf!

Annelies