In Magical Movement

guido-weijers-7

Cursus ‘Word jezelf’, Workshop ‘Op zoek naar jezelf’, Training ‘Ben wie je wilt zijn’, Cursus Mindfulness, Yoga…..

Ze rijzen als paddenstoelen uit de grond. De ene na de andere workshop, training, cursus. Schijnbaar is heel de wereld op zoek. Op zoek naar wat? Naar wie? Naar jezelf? Hoe? Wanneer?

Ik zie het om me heen gebeuren. Veel mensen die op zoek zijn naar iets dat ze missen. Wat mis jij? Zichzelf de vraag stellen: ‘Is dit het nou?’

Tja, wat kun je ermee? Ik ben ervan overtuigd dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Maar de enige weg die je mag bewandelen, is de weg naar binnen. Want je zult geen antwoord buiten jezelf vinden. Je zult geen antwoord in een ander vinden. Je zult geen antwoord in een nieuwe auto, huis of kleding vinden. Het zit allemaal in jezelf!!

Wow, lekker makkelijk, denk je misschien. En nu?

Ik volg nu een tijdje de serie van Witteman op zoek naar geluk. Hier onderzoekt hij een aantal onderwerpen en of deze invloed hebben op geluk. Wetenschappelijke onderzoeken komen aan de orde en hij ondergaat ook dat wat hij onderzoekt. Hij zingt, knuffelt, doet aan yoga en gaat naar de kerk. De serie is nog niet afgelopen, maar zeker de moeite waard om te gaan volgen(lees:terugkijken). Uit alle aangegeven activiteiten blijkt dat je daar gelukkig van wordt. Yes, ik heb het juiste vak gekozen 🙂

Maar ik denk dat de essentie van alles wat Witteman onderzoekt VERBINDING is. Door al die activiteiten herstel/krijg je weer verbinding met jezelf en hierdoor weer verbinding met anderen, met de wereld. En wij zijn sociale dieren en houden van liefde en verbinding.

En zoals ik al zei, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. De één kiest voor yoga en een ander voor mindfulness of een workshop ‘Op zoek naar jezelf’. De één gaat naar een coach en de ander gaat naar de kerk. En alles is goed. Als het maar goed voelt voor jou.

Gisteravond had ik een Magische Muzieksessie als kerstcadeau weggeven samen met Martin Adolfsen. En dit is mijn weg. De verbinding herstellen/krijgen door middel van muziek. Muziek is een magisch middel. Je hoeft niet te praten, je hoeft niets te verwoorden, je hoeft niets te analyseren. Muziek gaat over gevoel, intens, krachtig, helend, verbinden. Wow, wat een magisch middel en dit magische middel ga ik vaker inzetten om mensen in beweging te zetten. Muziek en klank, eenvoudig, snel, effectief, magisch en intens.

Er komt iets heel tofs aan. Iets wat nergens anders gedaan wordt,maar waarvan ik weet en voel dat hier behoefte aan is. Ik hou van delen. Liefde, licht en warmte delen door middel van mijn stem, klanken en visualisaties.

Houd mijn website en facebookpagina in de gaten, want Martin en ik gaan iets heel tofs delen, misschien wel met jou.


3 TIPS VOOR GELUK

1

Blijf die verbinding met jezelf voelen. Dit kun je doen door te wandelen, zingen(mantra’s), dansen op muziek, stilte opzoeken, mediteren en te voelen. Voelen hoe je jezelf op dat moment voelt en wat je intentie is. Hoe wil jij je voelen? Hoe wil je de dag die voor je ligt ervaren?

2

Ga je niet meer druk maken om wat anderen van je vinden, maar handel vanuit je gevoel. Zuiver en liefdevol. En nee, ik ben niet perfect, jij bent niet perfect. En hoe heerlijk is het dat dat er ook gewoon mag zijn. Oordeelloos naar jezelf kijken en oordeelloos naar de ander. Een pittige taak voor velen. Maar verandering begint bij jezelf. JIJ BENT GOED ZOALS JIJ BENT! En laat je hier niet vanaf brengen. Triggert iemand je, ga naar binnen. Voelen wat deze persoon in je aanraakt.

3

Actie! Ga niet meer achterover leunen, maar KIES! Kies voor geluk. Kies hoe jij je leven wilt inrichten. Kies met welke mensen je wilt zijn. Kies waar je blij van wordt. Durf te kiezen, durf te doen. Laat angsten en belemmerende overtuigingen achter in 2016 en DURF TE KIEZEN VOOR EEN NIEUW EN FRIS 2017!!

 

Waar word jij gelukkig van?

 

 

Recent Posts

Leave a Comment