In Magical Movement

Je kent het vast wel. Je hebt vaak koude voeten en als je voeten koud zijn, dan voelt je hele lijf koud. Of ligt zelfs in de zomer nog met je sokken aan in bed, omdat je zulke koude voeten hebt.

Dit is wat ik heel lang last van had, maar het is voorbij!

Ik had namelijk altijd koude voeten. Sokken aan, schoenen aan en vooral ’s nachts droeg ik altijd sokken. En je herkent het vast, maar wanneer je in bed koude voeten hebt, dan kun je echt niet slapen. En met koude voeten voelt dus je hele lijf koud.

Ik ben in de zomer van 2016 begonnen met een test voor mezelf. Ik wilde gaan kijken of ik van die koude voeten af kon komen en de mensen die mij op les zitten, weten wat ik ben gaan doen. Vanaf de zomer 2016 loop ik namelijk in en om het huis op blote voeten. Soms zelfs op de fiets naar mijn werk en terug met blote voeten. Het was prettig om te starten gedurende de zomer, omdat dan de temperatuur namelijk aangenamer is dan wanneer we het najaar ingaan.

Daarnaast heb ik ook andere schoenen aangeschaft, zogenoemde barefootschoenen. Ze zijn er van verschillende merken, maar ik heb schoenen aangeschaft van het merk Freet. Ik had al meerdere artikelen gelezen over barefootwalking en zelfs barefootrunning en zo kwam ik op het aanschaffen van deze schoenen. Het lopen op blote voeten helpt namelijk bepaalde klachten verhelpen. Zo had ik ook regelmatig last van een gevoeligheid in mijn onderrug. En onder je voeten lopen zoveel meridianen, zenuwbanen, die in de verbinding staan met andere organen en delen in je lichaam. Baat het niet, schaadt het niet. Wanneer ik door grote mensenwereld instapte, deed ik dat op mijn barefootschoenen. Zoals je kunt zien op de afbeelding, zien ze er anders uit dan een standaard schoen, dus ik mocht wat merkwaardige blikken ontvangen. Maar alles voor een gezond lijf en warme voeten. Deze barefootschoenen droeg ik ook altijd zonder sokken. Dus vanaf de zomer van 2016 draag ik geen sokken meer. Heerlijk! Zoveel voordelen. Minder was, meer budget, wat wil je nog meer.

Ik merkte al door het niet dragen van schoenen in en om het huis, dat ik minder snel last kreeg van koude voeten. En zo heb ik de hele winter van 2016/2017 geen sokken gedragen in bed. De doorbloeding in mijn voeten is geoptimaliseerd en sokken ’s nachts zijn niet meer nodig. Ook heb ik veel minder last van mijn onderrug en heb ik het gevoel dat ik nog beter met beide benen op de grond sta. Ook is mijn huid rustiger geworden. Ik had een vrij onrustige huid en ik bemerk nu dat dit ook heel erg verbeterd is.

Daarnaast is het heerlijk om de verschillende structuren van de aarde te voelen. Stenen, hout, beton etc. Afgelopen zomer heb ik speciale barefootslippers aangeschaft. Deze zijn van het merk Xero shoes. Je bestelt je slippers, maakt een omtrek van je voeten, mailt het door en zijn maken speciaal voor jou op maat gemaakt slippers. Basic slippers, maar je kunt ze zelf opleuken als je wilt. Toch de bescherming aan de onderkant van je voeten, maar wel het gevoel hebben van blote voeten. Heerlijk!

Momenteel loop ik nog steeds op deze barefootslippers. Nog steeds, denk je misschien. Is dat niet koud. Nou, eigenlijk is het ontstaan uit pure noodzaak, doordat ik tijdens een reisje naar Utrecht met de trein de verkeerde ‘standaard’ schoenen aan had gedaan en ik kapot ging van de pijn. Ik had namelijk mijn hele hakken kapot gelopen en nog steeds zijn ze herstellende. Dat betekende dat ik geen ‘standaad’schoenen kon dragen, maar ook geen barefootschoenen. Pure noodzaak, op de slippers. Dit geeft nog meer verontwaardigde blikken, want wie loopt er in deze tijd van het jaar nog op slippers. En ik maar verantwoording aanleggen, dat het pure noodzaak is.

Maar nu ga ik toch de proef op de som aan en ga kijken hoe het voelt als ik het komende seizoen toch op de slippers blijf lopen. Wat doet het voor mijn lijf en wat doet het voor mijn voeten. Ik ervaar nu al, wanneer het wat kouder is, mijn voeten fris voelen, maar niet steenkoud. En wanneer ik dan binnenkom, het aanvoelt alsof we vloerverwarming hebben thuis.

Eindelijk geen koude voeten meer!!

Dus mocht je me tegenkomen met mijn slippers, maak je niet druk. Het gaat goed met me, ook met mijn voeten.

Ik ben bezig met een onderzoek! 😉

Recent Posts
Comments
 • Pearl
  Beantwoorden

  Hallo, ik ben sinds een tijdje geïnteresseerd in minimalistische schoenen. Heb een paar besteld. Om alvast te ervaren hoe het is, loop ik al twee dagen op blote voeten in huis. Terwijl het oktober is en ik normaal met wol gevoerde suede pantoffels draag (super comfy, maar te weinig ruimte bij de tenen). Het lijkt alsof ik inderdaad minder snel koude voeten heb. Ik heb zelfs het idee dat ik zelfs koudere voeten heb met sokken aan dan met blote voeten!

  Ik ben benieuwd hoe het nu gaat. Loop je nog steeds blootsvoets?

  Vriendelijke groet,

  Pearl

Leave a Comment