In Magical Movement

Ik luister en vanzelf voel ik dat alles in mij wil zingen en voor ik het weet komt er geluid uit mij. Niet de gedachte wat een ander ervan zal vinden, maar gewoon mijn gevoel en lijf voelen. En dan ontstaat het….

Ik vraag aan Alima, die mij op een fantastische manier begeleid heeft in intense sessies de eerste dag dat ik daar ben, waar ik ergens een lekker hapje kan eten. Ze had gehoord dat er een nieuw tentje is. Een vegetarische lunchroom, maar ze weet niet hoe het heet, maar wel dat het tegenover de ANWB winkel in Middelburg is. Ik kon het zo vragen als ik het niet kon vinden.

Na die eerste sessie, voel ik me echt heerlijk en verbinden met mezelf en zet mij fiets neer aan de rand van de winkelstraat in Middelburg. Ik kijk naar link en rechts en voel dat ik linksaf moet slaan. Het is zaterdag en druk in de stad. Mensen om me heen aan het genieten van het winkelen met elkaar of van koffie met iets lekkers. Ik hoor de muziek van een draaiorgel op me afkomen en hoor het geschud van het geldbakje. Ik voel mijn hand mijn tas ingaan, om mijn portemonnee te pakken en haal er geld uit. Ik stop dit liefdevol in het geldbakje van de vriendelijke meneer.

Bij een groot plein aangekomen, kijk ik weer om me heen en besluit om rechtsaf te slaan. En loop rustig door en warempel, daar zie ik aan de rechterkant de ANWB winkel. Wow! Toeval?!
Dat betekent dus dat daar tegenover de lunchroom is, maar die is vanaf waar ik nog loop nog niet te zien.

Als ik dichterbij kom, zie ik de lunchroom. Imagine, wat een bijzondere naam. Ik open de deur voorzichtig en hoor het geluid van …….. live muziek. Daar word ik altijd blij van. Ik stap blij naar binnen en zie daar een vrouw op een gitaar spelen. Ze heeft een prachtige stem.

Ik besluit om een plek te zoeken en wat te bestellen. De vrouw hield al vrij snel op met spelen, wat ik onwijs jammer vond. Nadat ik een heerlijke quiche en chai latte had gehad, moest ik deze ook weer even kwijt.

Terwijl ik op het toilet zat hoorde ik weer de live muziek en lees de tekst van John Lennon op de deur van het prachtige nummer Imagine.

Imagine there’s no heaven
It’s easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today…

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will be as one

Wow, ze speelt weer! Ik stap enthousiast het toilet uit en besluit nog even te gaan zitten en te luisteren. En ineens hoor ik mezelf meezingen. Tweede stem. Fijne harmonie.
Na eventjes gespeeld te hebben, kijkt ze op en zegt in het engels: I thought I heard an angelic voice, but it’s you!

Ze komt bij me aan tafel zingen en raken in gesprek. Niet over het weer, maar over muziek en wat mij hier brengt. Ze vraagt of ik nog meer nummers ken en zo verblijden we Imagine met een aantal hele mooie songs. Maar vooral ook onszelf.
Want het is heerlijk om door muziek met haar, Marisela te verbinden. Wat een bijzondere vrouw!

Dit was echt het mooiste en bijzonderste cadeau van de tweede dag dat ik er was, na mijn allereerste sessie.

Can you Imagine?

Recent Posts

Leave a Comment