In Geen categorie

Nu in deze herfstperiode kijk ik ook terug op afgelopen periode, maar ook op de laatste 10 jaar. Ik weet het…. leef in het nu, geniet van het nu, leef niet in de toekomst en verleden. Maar toch voelt het goed om te kijken en te voelen wat er verandert is in de afgelopen 10 jaar. Misschien zelfs wel 20 jaar van mijn soms woelige leven. Iets wat velen van ons meemaken. Laatst vroeg mijn zoon: ‘Mama, wat vind je makkelijker? Leven of doodgaan?’ ‘Pfff……dat vind ik een lastige vraag,zeg….’ Tja, wat is makkelijker. Stel jezelf eens de vraag…..

Ik heb van mij tienerjaren tot aan mijn 20 ste ongeveer, fantastisch pittige lessen op mijn pad gekregen. Op die momenten vond ik het leven zwaar, moeilijk. Toen waren de lessen pittig, maar nu zie ik waar het me heeft gebracht, wat ik moest leren. Ik ben gaan zoeken….zoeken naar antwoorden, die gewoon in mezelf zaten. Ben in plaats van medicatie, opleidingen en cursussen gaan doen om te leren hoe ik beter om kon gaan met een bepaalde gevoeligheid die ik had. Hierdoor groeide ik en werd het allemaal een beetje makkelijker.

De grootste ommekeer ontstond toen ik in aanraking kwam met yoga.

Ik ging zelf yoga beoefenen bij een heel fijn en mooi mens in Denekamp.(Annette Oortman) In een gymzaal van een school, stond ik iedere week op de yogamat. Heerlijk…..even een uur niet in mijn hoofd, althans dat probeerde ik…. Vervolgens werd ik zwanger van ons eerste kindje en startte in die periode met zwangerschapsyoga. Weer zo’n heerlijke ervaring. En na omwentelingen van onderwijsassistent naar conservatorium naar PABO en kinderopvang, wilde ik wat meer met kinderen. Niet het veeleisende systeem van tegenwoordig, maar een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en zichzelf mogen zijn. Waar geen sprake is van prestatiedruk. Iedereen is goed zoals hij/zij is! Ik ben toen de kinderyogadocentenopleiding gaan volgen en ben mijn hart gevolgd door hier les in te geven. En vanaf 2011 ben ik geheel zelfstandig. Nog steeds is het spannend om mijn hart te volgen. Regelmatig word ik uit balans gebracht door situaties die zich aandoen, maar dankzij yoga kan ik hier beter mee omgaan.

Ik ben niet meer die piekeraar die ik was, ik heb geen last van wat anderen van me zeggen of denken. Ik ‘werk’ vanuit zuivere intentie, maar ook ik ben een mens en laat soms steken vallen. Maar dat mag…….met vallen en opstaan. Het leven voelt aangenaam en ook ik ben nog lang niet uitgeleerd en word af en toe nog flink uitgedaagd…..maar yoga helpt me om bij mezelf te blijven. Gedachten los te laten, zonder dat ik er een heel verhaal omheen brei. Niet bang zijn voor wat het morgen brengt……

Ik word altijd helemaal blij van de veranderingen die mensen doormaken, wanneer ze starten met yoga of cursussen die ik mag geven en dan voel ik me dankbaar en ‘humble’ zoals Pharrell Williams zo mooi tijdens een prachtige uitzending van RTL  Late Night verwoorde.

Menigeen heeft zijn rugzak te zwaar……dit is de tijd om je rugzak te legen en écht te gaan leven en te genieten van alles wat er is……ik doe mijn best;-)

Recent Posts

Leave a Comment