In Geen categorie

Het schooljaar is bijna voorbij. We tellen maar liefst nog ongeveer twee weken en dan zijn de kinderen toe aan hun welverdiende vakantie. Ik merk in ieder geval aan mijn eigen kinderen, dat ze er echt aan toe zijn en ook ik leef naar dit moment toe. Alhoewel ik alweer druk bezig ben met nieuwe workshops, lezingen e.d. voor het volgend schooljaar.
De vraag die ik eerder stelde: Ben jij er ook aan toe? Stelde ik mezelf ook…..

Ben ik er aan toe?

Waarom zeggen we dit vaak? Ik ben zo aan vakantie toe…..Waar gaat het dan eigenlijk ‘mis’. Wat is dat dan van de vakantie, wat we zo hard nodig hebben? Is het de rust, ruimte, geen verplichtingen, relaxed, leuke dingen doen…….Beantwoord dit eens voor jezelf.

Als dat bovenstaande zo ontzettend belangrijk is, waarom creëren we dit dan niet altijd  in ons dagelijks leven. Nu denk je misschien….hoe ga ik dit realiseren. Nou, wellicht stap voor stap…..Daarbij help ik je een klein beetje.

RUST: Creëer voor jezelf tijdens je dagelijkse bezigheden rustmomenten. 

 1.  Je zet ieder half uur/uur een timer, waarbij je jezelf even bewust wordt van je ademhaling. Je ademt een paar keer in en uit. Of je voelt hoe je zit. Of je schouders ontspannen zijn en hoe je rug voelt. Hoe staan je voeten op de grond? Of je gaat je handeling heel bewust doen. Bewust die factuur mailen, bewust de machine bedienen, bewust les geven.
 2. Ga tijdens je pauze ook één van bovenstaande oefeningen doen, of ga tijdens je pauze een stuk wandelen
 3. Schakel je telefoon uit of kijk er niet of minder naar. We worden nogal in beslag genomen door de telefoon. Wees jezelf eens bewust van hoe vaak je kijkt……en stop hier eens mee of verminder het in ieder geval. Tijdens de pauze bijv. even kijken of je een bericht hebt en daarna weg ermee!
 4. Ga naast je werk dingen doen voor je ontspanning. Waar krijg je rust van? Werken in de tuin, wandelen, yoga, knutselen, meditatie, muziek maken en pak dit op. Schrijf voor jezelf een doel om bijv. 2x per week te gaan wandelen(zonder muziek en/of telefoon)

GEEN VERPLICHTINGEN

 1. Vraag jezelf af welke verplichtingen je hebt. Waarschijnlijk moet je op een bepaalde tijd op je werk zijn. Ok, daar kun je mee dealen. Je kunt misschien niet altijd even goed je bed uitkomen. Maar dit is een onveranderlijk feit of als het je echt stoort, begin je voor jezelf!:-)
 2. Moet je naar al die feestjes/afsprakenen(als dit voelt als verplichting)  en als je ‘nee’ zegt, wat is dan het ergste dat er kan gebeuren?
 3. Er zijn minder verplichtingen dan je denkt. Je legt ze vaak jezelf op!

Ga dus vooral leuke dingen doen en geniet! Speel en beleef het leven! Geniet van de kleine dingen. De zon die opkomt, de írritante’ boomklever in je achtertuin(daar heb ik dan weer mee te maken…maar ik geniet!!:-)), de zonnebloemen die opkomen, de groente in de moestuin die gaat groeien, een lach van je medemens, de wind op je gezicht, de mensen om je heen…..pfff……veel te veel om op te noemen! 

Ik denk dat je snapt waar ik naartoe wil.

En als we bovenstaande opvolgen, hoeft niemand meer te zeggen:

Gòh, wat ben ik aan vakantie toe!!

 

Recent Posts
Comments
 • Nathalie
  Beantwoorden

  De boomklever heeft een prachtige spirituele betekenis:
  Hij staat symbool voor wijsheid toepassen in een natuurlijke wereld. Door het actieve gedrag staat hij ook wel voor blijdschap en vreugde

Leave a Comment