In Geen categorie, Magical Movement

Foto door Marieke Schiphorst

Tja, ik gooi ‘m er maar in. Maar alles wat we om ons heen zien is seks. Niets meer, niets minder. Echt.

Misschien schrik je,  nu je dit zo leest of word je misschien zelfs nieuwsgierig wat er nu aan zit te komen. Waar gaat dit naartoe?

Een paar weken geleden knalde dit ‘Eureka-moment’ in mijn hele systeem. Vol passie deelde ik dit met John, die dan ook altijd even moet schakelen wanneer ik waanzinnige ontdekkingen deel. Ik deelde het in geuren en kleuren en mijn hele lichaam ondersteunde mijn verhaal. Zo heb je misschien een beetje een idee hoe dat er ongeveer uit ziet. De volgende keer misschien een video.

We zijn onwijs, maar dan ook onwijs geconditioneerd op het gebied van seks en seksualiteit. Schaamte, taboe, privé is wat er het meest omhoog komt. Ik merk het alleen al in mijn eigen systeem, in het traject de Sacred Feminine Wisdom Experience die ik geef en de bijzondere gesprekken met mannen en vrouwen op dit vlak.

Maar wist je dat seksualiteit in pre-christelijke tijden bedoeld was voor spirituele groei en verbinding en dat dit door de komst van o.a. het Christendom een totaal andere lading heeft gekregen. Een zware lading, het is een taboe. Seksualiteit is niet om te ontdekken, maar om onszelf voort te planten en zelfbevrediging is al helemaal uit den boze. Waar kom je dan wel niet terecht, wanneer het hier eindigt.

De dogma’s die ons helpen om klein te blijven, om niet krachtig te zijn, om te niet te groeien, om onszelf niet de volledige expressie te gunnen en om onze creatiekracht te verkleinen.

Want wat kun je allemaal creëren op de energie van seksualiteit. Op een stromende rivier van vuur en water.

Seksualiteit, seks is niets anders dan de dans tussen yin en yang. Het vrouwelijke en het mannelijke (verwar het niet met het beeld van man en vrouw). Hierbij gaat het echt om de kracht en essentie die er in beide polen zit. Deze dans tussen yin en yang is dè kracht achter manifestatie. Datgene wat je wilt realiseren. En als je weet hoe dit werkt en hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven, dan is de sky no limit.

De dans tussen yin en yang kan plaatsvinden tussen twee personen, waarbij in de dans tussen een man en vrouw ook daadwerkelijk een kind kan groeien, een vorm van manifestatie.

Maar de dans tussen yin en yang kan ook in jezelf plaatsvinden en dit zet ook hele bijzondere processen in werking. Het helpt je om je te verbinden met yin en yang. Deze in balans te brengen en je leert om deze energie in je lijf te laten stromen. Om deze energie te gebruiken voor je fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Niet om het los te laten, maar om het te transformeren tot creatie. Op welke manier deze ook tot expressie komt.

Maar hoezo is alles om ons heen dan seks of seksualiteit vraag je je misschien af?

Die prachtige bank of stoel die in je kamer staat, is ontstaan uit een idee/inspiratie(yin), vanuit stilte en ruimte. Dit idee begint in je hoofd meer vorm te krijgen, je visualisatie ervan wordt scherper(yin). Je kunt het ruiken, horen, proeven en voelen.

Vervolgens kies je materialen en ga je aan de slag met het idee in je hoofd(yang). Daadkracht, doorzettingsvermogen, actie, je lichaam gebruiken om het tot stand te brengen en  maakt dat hetgeen je ingegeven werd, wat je gevisualiseerd hebt, in deze realiteit gecreëerd wordt. (yang)

En dat is seksualiteit. De dans tussen yin en yang. Niets meer, niets minder en het is in alles om ons heen. Hoezo taboe? We worden er de hele dag mee geconfronteerd. 😉

Wanneer je je dit gaat realiseren, verandert je perceptie op dit onderwerp en ga je ook met dit thema in je huidige leven anders om. Althans, dat gun ik je.

Door de dans van yin en yang in je leven toe te laten, seksualiteit =levenskracht= levensenergie, dan gaat er werkelijk een hele mooie wereld voor je open en ga je jezelf anders voelen en gaat je realiteit er ook anders uitzien.

Sta jij werkelijk open om te ontvangen?

Gun jij jezelf levenskracht en levensenergie?

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment