In Magical Movement

guido-weijers-2

3 TIPS VOOR EEN DRUKKE DECEMBERMAAND

Herken je dat?

De onrust in de decembermaand. Belangrijke zaken op je werk die af MOETEN. De verplichtingen waar je naartoe MOET. Alle cadeaus en boodschappen die je MOET doen om een gezellige Sinterklaas ,Kerst en OUd en Nieuw te hebben.

Het is december en ik heb me heerlijk genesteld voor de warme houtkachel. Ik houd van warmte en licht en laat de drukte die de meeste mensen voelen deze maand aan me voorbij gaan.

Ik zie mensen om me heen druk heen en weer hollen en roepen dat ze nog van alles moeten doen en van alles af moeten maken. Druk om voor de feestdagen alles voor elkaar te krijgen en druk om op het werk alles af te krijgen voor het einde van het jaar.

Terwijl deze periode eigenlijk een periode is van naar binnen gaan, rust en genieten. Ik ga je in dit blog 3 tips geven hoe je de drukte kunt omzetten in toch een stuk rust, ontspanning en genieten.

1

RUST

In deze periode heeft mijn lijf rust nodig. Goed voor mezelf zorgen, zodat ìk niet omval wanneer er mensen om me heen de griep krijgen. Naar binnen keren en voelen wat belangrijk is op dit moment voor mij en welke dromen en verlangens ik heb voor het nieuwe jaar.

Gewoon zijn. Nu op dit moment. Rust… Niet hollen… Slow down…

Dit doe ik door meer naar buiten te gaan en me te verbinden met de natuur. Op deze manier blijf ik stevig met beide benen op de grond en laat ik me het hoofd niet gek maken door alles om me heen.

Maar ook plan ik in de decembermaand tijd om te lezen, muziek te luisteren en om gewoon even niets. Iets meer de boel de boel te laten. Dat is iets waar ik gelukkig talent voor heb 😉

Dus geef dit jezelf cadeau deze maand.

2

PLAN

Probeer de belangrijke activiteiten goed te plannen deze decembermaand. Zorg dat je op tijd je boodschappen binnen hebt. En wanneer je voor je kinderen nog lekkers mag voorbereiden voor de gezellige kerstviering op school, zorg dat je dit goed plant. Je kunt eventueel een lijst maken van de belangrijkste activiteiten met data en vervolgens plan je wanneer je wat gaat doen.

Plannen geeft ook  rust. En vervolgens plan je ook de rust in zoals ik bij tip 1 aangegeven heb. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Ik ben zelf ook erg het type dat op de dag zelf voelt wat nodig is en plan dit dan in.

3

WAT VIND JIJ BELANGRIJK?

Ik merk om me heen dat mensen erg op zien tegen al die verplichtingen in de maand december. De eerste kerstdag gaan we naar de ene kant en de tweede kerstdag gaan we naar de andere kant van de familie. Pfff……en dan het geforceerde gedoe. Niet bij iedereen, maar wel bij een aantal die dit zo ervaren. Wat blijft er dan over van het gezellig samen zijn.

Voel daarom ook wat voor jou belangrijk is. Wat betekent kerst en hoe zou jij het lichtfeest willen vieren en heb jij misschien behoefte aan 1 dag voor je eigen gezin. Zo deden wij in het verleden vaak toch beide ouders op 1 dag, zodat we 1 dag lekker voor onszelf hadden.

Hoe wil jij Oud en Nieuw vieren? Wat vind jij belangrijk?

Soms is het lastig om hardnekkig ingesleten tradities te doorbreken, maar waarom niet.

En dit jaar gaan we weer lekker een paar dagen weg om na al het harde werken weer even te ontspannen op een andere plek.

 

Dus misschien is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen: Waar wordt jij blij van deze maand? Hoe wil je de feesten vieren? Wat past bij jou?

Hoe ga jij om met de decemberdrukte?

Laat het me weten in de reacties. 🙂

 

Ik heb mijn focus op 7 januari. Dan ga ik tijdens mijn evenement de mensen meenemen op de reis van muziek, klank en visualisatie. Nieuwe doelen uitzetten voor 2017.

Ontspannen, genieten, persoonlijke ontwikkeling, liefde en bezieling. Deze thema’s staat centraal deze dag.

Het gaat over verbinden.

Verbinden met anderen

Verbinden met jezelf

Verbinden met al wat is

En dat is wat ik wil voelen deze maand

VERBINDING

Wil jij aanwezig zijn op 7 januari? Op dit unieke evenement, geef je dan hier op!

De korting geldt alleen vandaag nog! Boek snel je ticket.

 

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Monika
  Beantwoorden

  Hoi Nathalie,
  het gaat me net zo als jou in december heerlijk bij de kachel, kaarsjes aan, gezellig. Douwn by earth.
  Kerstdagen: zww, desnoods in de Pyjama. Eten wat ons te binnen schiet, zeker geen uitgebreid diner.

  • beheerder
   Beantwoorden

   Hoi Monika,

   Inderdaad. Heerlijk, genieten van het samenzijn op een ontspannen manier. En elkaar de ruimte te geven. Dit is wat je dochter ook zo mooi terug gaf afgelopen week.

Leave a Comment